‘Pokémon GO krijgt binnenkort 100 nieuwe Pokémon’

Thomas Haenen
8 november 2016, 11:59
2 min leestijd
‘Pokémon GO krijgt binnenkort 100 nieuwe Pokémon’

In de laatste update voor Pokémon GO zijn verwijzingen ontdekt naar honderd nieuwe Pokémon. De broncode suggereert dat het spel binnenkort wordt uitgebreid met de zogenaamde ‘Gen 2’-monsters.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Gen 2

In de Pokédex is nu ruimte voor Pokémon 152 tot en met 251, zo ontdekte The Silph Road in de broncode van het spel. Die ruimte is toegevoegd in een update die ontwikkelaar Niantic sinds maandag uitrol. Deze update biedt dagelijke spelers een bonus, maar lijkt dus ook enkele voorbereidingen te treffen voor de toekomst van het spel.

De broncode biedt slechts beperkte verwijzingen naar de nieuwe Pokémon, wat suggereert dat het nog even kan duren voordat je ze daadwerkelijk kunt vangen. Zo zijn wel de namen en nummers van alle nieuwe Pokémon toegevoegd, maar nog niet hun aanvallen. Er is daardoor nog minstens één verdere update nodig voordat ze in het spel zelf kunt vangen.

pokemon go verbeteringen

Sinds de launch van Pokémon GO deze zomer kunnen spelers enkel de originele 151 Pokémon vangen. Niantic heeft echter al eerder aangegeven dat het later ook nieuwere monsters zou toevoegen. Nu lijkt het team klaar om de tweede generatie Pokémon in het spel te zetten. Onder andere Pichu, Chikorita, Flaaffy en Wobbuffet zullen mogelijk binnenkort in het spel opduiken.

In de broncode zijn overigens ook verdere verwijzingen ontdekt naar Ditto, een Pokémon die andere monsters kan kopieren. Deze is nu nog niet beschikbaar in het spel, maar de zogenaamde ‘Transform’-move is wel toegevoegd. Deze gebruikt Ditto ook in de andere Pokémon-spellen, wat suggereert dat Ditto binnenkort ook in GO gebruikt kan worden.

Wanneer de update precies beschikbaar is is nog onbekend. Niantic zelf heeft nog niet gereageerd op het lek.

Pokémon GO voor Android downloaden

Je kunt Pokémon GO gratis downloaden via onderstaande link naar de Play Store. Het spel werkt op elk toestel met Android 4.4 KitKat of nieuwer.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu