De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Grootste Pokémon GO-update: deze 3 vernieuwingen houden game fris

Erwin Vogelaar
19 juni 2017, 19:51
2 min leestijd
Grootste Pokémon GO-update: deze 3 vernieuwingen houden game fris

Pokémon GO krijgt zijn grootste update tot nu toe met een hoop nieuwe functies. De smartphone-game bevat nieuwe gyms, raids en meer. Dit moet je weten over de Pokémon GO gyms en raids-update.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO gyms en raids update

Pokémon GO krijgt veel kritiek, omdat maker Niantic heel traag is met het toevoegen van nieuwe functies. Die spelers en afhakers zijn nu mogelijk wel blij, want de grootste update ooit staat klaar. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen:

1. Gyms gaan op de schop

Naast het vangen van Pokémon, zijn de gyms in Pokémon GO erg belangrijk. Toch is dit duidelijk niet het beste onderdeel van de game. Daar heeft Niantic wat aan gedaan. Met deze update krijgt elke gym zes plekken voor Pokémon van je team. Elke Pokémon moet uniek zijn. Hiermee houdt Niantic tegen dat elke gym bestaat uit Blissey’s. Het team dat tegen de gym strijdt, vecht tegen de verschillende Pokémon op de volgorde waarop ze zijn toegevoegd.

Net als PokéStops slinger je straks aan een gym om items te krijgen. Ook krijg je aparte badges voor je interacties met de gyms. Deze badges level je up om items en andere beloningen te krijgen.

2. Een heel nieuw motivatiesysteem

Een Pokémon in een gym krijgt een motivatiemeter. Als de Pokémon wordt verslagen daalt deze meter en is het beestje makkelijker te verslaan. In plaats van trainen, geef je de Pokémon na deze update besjes om weer te motiveren. De liefde van een Pokémon gaat blijkbaar ook door de maag. Als alle motivatie op is, keert de Pokémon terug naar de trainer.

3. Raids!

Een heel nieuw onderdeel in Pokémon GO is het spelen van raids bij gyms. Het idee is dat je samen met een groepje andere spelers van jouw team strijdt tegen een erg krachtige Pokémon: de Raid Boss. Elke dag krijg je een gratis Raid Pass door een gym te bezoeken. Die heb je nodig om een raid te spelen.

Verslaan jullie binnen vijf minuten de baas, dan krijg je de kans om een extra krachtige Pokémon te vangen. Ook krijg je nieuwe items voor het verslaan van een Raid Boss. Rare Candies kunnen in elke andere candy veranderen, gouden frambozen geven je grote kans om een Pokémon te vangen en met Technical Machines geef je Pokémon permanent een nieuwe aanval.

Lees ook: Deze mensen spelen nog bijna dagelijks Pokémon GO

Tijdelijk onderhoud

Omdat het zo’n grote update is, gaan de gyms tijdelijk in onderhoud. Dit betekent dat je tijdelijk niet mag vechten. Zodra de update naar iedereen is uitgerold, gaan de gyms weer open. De raids rollen vervolgens in de weken erna uit.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu