Pokémon GO viert Halloween met Gengar, Gastly en meer Candy

Thomas Haenen
24 oktober 2016, 16:49
2 min leestijd
Pokémon GO viert Halloween met Gengar, Gastly en meer Candy

Over precies een week is het Halloween en dat zal ook in Pokémon GO gevierd worden. Ontwikkelaar Niantic zet een evenement op om de spookachtige feestdag te vieren.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Halloween

Het Halloween-evenement is vanaf woensdag 26 oktober in Pokémon GO te vinden en loopt vervolgens door tot dinsdag 1 november. Tijdens het evenement zul je meer Ghost-type Pokémon tegenkomen. Dat betekent dus dat monsters als Gengar, Drowzee en Zubat vaker zullen opduiken.

Ook wordt het aantal Candy dat je overal krijgt verdubbeld. Candy is vereist om je Pokémon sterker te maken en te laten evolueren. Je krijgt het door monsters te vangen of uit te broeden. Daarnaast kun je je favoriete Pokémon als Buddy instellen om twee keer zoveel Candy voor ze te krijgen; tijdens het evenement wordt ook dit verdubbeld naar vier keer zoveel Candy.

Het is voor het eerst dat Niantic een speciaal evenement opzet in Pokémon GO voor een feestdag. Met kerstmis, nieuwjaar en verschillende andere feestdagen in aantocht kunnen we waarschijnlijk nog veel andere evenementen verwachten in de komende weken.

Niantic heeft in de voorbije weken verschillende updates uitgerold voor het spel. Zo krijg je sinds kort meer XP als je veel dezelfde Pokémon vangt en is het nu makkelijker om te trainen in gyms van je eigen team. Hoewel Pokémon GO niet meer zoveel wordt gespeeld als deze zomer, zijn er nog altijd miljoenen spelers actiever.

Pokémon GO voor Android downloaden

Pokémon GO downloaden kan gratis via onderstaande link naar de Play Store. Het spel werkt op elk toestel met Android 4.4 of nieuwer en vereist 76MB aan opslagruimte. Het Pokémon GO Halloween-event zal voor iedereen beschikbaar zijn vanaf woensdag.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu