Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Pokémon GO krijgt 80 nieuwe monsters én deze 4 andere verbeteringen

Thomas Haenen
15 februari 2017, 14:35
2 min leestijd
Pokémon GO krijgt 80 nieuwe monsters én deze 4 andere verbeteringen

We hebben er lang op moeten wachten, maar Niantic is eindelijk begonnen met de uitrol van nieuwe Pokémon. Deze grote Pokémon GO Johto-update biedt bovendien verschillende andere verbeteringen.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Johto

Pokémon GO is misschien niet meer zo populair als afgelopen zomer, maar heeft nog altijd miljoenen actieve spelers wereldwijd. Die wachten al geruime tijd op de toevoeging van nieuwe monsters. Rond de kerst zette ontwikkelaar Niantic de eerste stappen, met de introductie van verschillende baby Pokémon zoals Togepi. Uiteindelijk hebben fans er ruim een half jaar op moeten wachten, maar nu gaat de uitrol van alle Pokémon uit de Johto-regio eindelijk beginnen.

De Pokémon GO-update die vanaf deze week beschikbaar is voor Android voegt ruim tachtig nieuwe monsters toe, zo heeft Niantic laten weten. Daaronder zitten verschillende bekende beesten zoals Chikorita, Marill, Cyndaquil, Miltank en Totodile. Deze Pokémon zullen vanaf eind deze week opduiken in de echte wereld, tussen de bestaande monsters. Er valt over een paar dagen dus weer genoeg te vangen.

Meer evoluties en nieuwe berries

Daarnaast grijpt Niantic de update aan om ook andere verbeteringen door te voegen. Zo betekent een nieuwe groep monsters ook enkele nieuwe evoluties voor de huidige groep Pokémon. Umbreon en Espeon zijn bijvoorbeeld nieuwe evoluties voor Eevee. De Pokéstops zijn voorzien van verschillende evolutie-items waarmee je deze monsters vrijspeelt.

Bij de Pokéstops kun je ook andere nieuwe items vinden: Nanab Berries en Pinap Berries. Nanab Berries maakt Pokémon trager, waardoor ze makkelijker te vangen zijn. Met een Pinap Berry krijg je twee keer zoveel Candy als je een beest vangt.

Vernieuwd vangen en verse items

Het vangen van Pokémon zelf gaat ook net iets anders dan je gewend bent, al zegt Niantic nog niet wát er allemaal veranderd is. Wel kun je vanuit het ‘encounter screen’ nu direct je berries en Pokéballs vinden, wat vangen net wat makkelijker moet maken.

Tot slot heeft Niantic nieuwe items toegevoegd voor je avatar. Er zijn nieuwe shirts, petjes, broeken en andere items om je spelfiguur jouw stijl mee te geven.

Pokémon GO voor Android downloaden

Je kunt Pokémon GO downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.4 of nieuwer. De update wordt de komende dagen voor iedereen uitgerold.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu