Verbeterde Pokémon GO Nearby-functie nu ook beschikbaar in Nederland

Lars Paymans
1 december 2016, 12:01
2 min leestijd
Verbeterde Pokémon GO Nearby-functie nu ook beschikbaar in Nederland

Door de kapotte radar van Pokémon GO was het haast onmogelijk om op zoek te gaan naar een Pokémon die bij je in de buurt zit. Daar komt vanaf vandaag verandering in, nu de verbeterde Pokémon GO Nearby-functie ook in Nederland beschikbaar is. Wij laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Nearby nu ook in Nederland

Al maanden vragen fanatieke Pokémon trainers om de terugkeer van de Nearby-functie. Deze radar liet oorspronkelijk zien welke Pokémon er in je directe omgeving zaten en of je in de goede richting liep om ze te zien verschijnen op de kaart. Door de immense hoeveelheid spelers was Niantic genoodzaakt om deze radar uit te zetten. Vandaag is de Pokémon GO Nearby-functie eindelijk terug van weggeweest, ook in Nederland.

De verbeterde radar ziet er anders uit dan je gewend bent. Voortaan zie je met een cirkelvormige foto een gebouw of herkenningspunt waar de Pokémon in kwestie bij gesignaleerd is. Een flatgebouw bijvoorbeeld, een standbeeld of ander bouwwerk. Door naar deze locaties toe te lopen, weet je zeker dat je in de goede richting van de Pokémon loopt. Erg handig, want dit maakt het mogelijk om op zoek te gaan naar specifieke Pokémon die nog in je collectie ontbreken.

De verbeterde Nearby-functie is niet via een update beschikbaar gekomen, maar wordt aan de kant van Niantic uitgerold. Dit betekent dat je de update niet kunt forceren door de game opnieuw te installeren. Je zult simpelweg even moeten wachten tot de radar ook bij jou verschijnt. Uit eigen ervaring blijkt het geforceerd afsluiten en opnieuw opstarten van de game wel te helpen om er sneller mee aan de slag te kunnen.

Pokémon GO blijft zich verbeteren

Pokémon GO heeft de laatste weken een aantal vermakelijke nieuwe functies gekregen. Zo is er een systeem met dagelijkse uitdagingen toegevoegd en kun je nu eindelijk de vermomde Pokémon Ditto aan je collectie toevoegen. Bovendien zou Niantic op het punt staan om een tweede generatie aan monsters aan het spel toe te voegen. Deze zouden volgens de geruchten nog voor het einde van het jaar aan de game toegevoegd worden.

-> Download Pokémon GO in de Google Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu