De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Pokémon GO voor Android nu beschikbaar in Nederlandse Play Store

Thomas Haenen
16 juli 2016, 12:06
2 min leestijd
Pokémon GO voor Android nu beschikbaar in Nederlandse Play Store

Eindelijk is het zover: Pokémon GO downloaden kan nu ook in Nederland via de Play Store. Niantic en Nintendo hebben het spel zojuist in Nederland uitgebracht.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Nederland downloaden

Pokémon GO is per direct beschikbaar in de Nederlandse Play Store. Daarmee is Pokémon GO installeren nu een stuk makkelijker voor iedereen met een Android. Tot vandaag moest de app via een omweg gedownload worden, omdat het spel slechts beschikbaar was in een beperkt aantal landen.

pokemon go tips

Heb je de Pokémon GO-apk al op je Android geïnstalleerd, dan is het aan te raden om die app te verwijderen en hem opnieuw te downloaden via de Play Store. De apk kan zichzelf niet updaten, waardoor nieuwe features en verbeteringen niet jouw versie van Pokémon GO zullen bereiken. Door Pokémon GO te downloaden in de Play Store voorkom je dat de app op termijn onspeelbaar wordt. Je zult geen voortgang in het spel verliezen: als je je Pokémon GO-account gekoppeld hebt aan je Google-account, zijn al je gevangen Pokémon ook direct in de nieuwe versie te vinden.

Zo gaat je accu langer mee terwijl je Pokémon Go speelt
8 tips om Pokemon GO-meester te worden

Eerste update voor Pokémon GO

Een eerste Pokémon GO-update werd op 13 juli uitgerold. Daarmee werd ondersteuning voor Android 7.0 Nougat toegevoegd. Ook werd de stabiliteit verbeterd, waardoor Pokémon GO minder snel zou moeten vastlopen. Als je het spel binnenhaalt via de Play Store, ben je direct voorzien van die verbeteringen.

Pokémon GO is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Nauwelijks een week na de release zijn er al meer dan twintig miljoen spelers wereldwijd. Spelers moeten in Pokémon GO de buitenwereld in om de populaire monsters te vangen. Door middel van augmented reality worden Pikachu, Psyduck, Primeape en andere bekende beesten in de echte wereld getoond. Op prominente plaatsen zijn PokéStops, waar spelers gratis nieuwe voorwerpen kunnen ophalen. Verspreid door stad en land staan daarnaast Pokémon Gyms die spelers kunnen overnemen als hun Pokémon krachtig genoeg zijn.

Pokémon GO in de Play Store

Pokémon GO kan gratis in de Google Play Store gedownload worden. Het spel werkt op vrijwel alle smartphones met Android 4.4 KitKat of nieuwer en is 58MB groot.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu