De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Pokémon GO-update blokkeert root-gebuikers

Erwin Vogelaar
11 september 2016, 10:06
2 min leestijd
Pokémon GO-update blokkeert root-gebuikers

Vanaf nu blokkeert Pokémon GO root-gebruikers van de app. De nieuwste update voegt ook het Buddy-systeem, ondersteuning voor Pokémon GO Plus en meer toe.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO root

Het is einde oefening voor root-gebruikers die Pokémon GO willen spelen. Met de nieuwste update worden root/jailbreak-toestellen namelijk niet meer ondersteund. Mogelijk is deze stap gemaakt om spelers die de gps van hun toestel foppen om gyms langs te gaan te stoppen. Menig app om de gps aan te passen heeft namelijk root-toegang nodig om te werken.

Toch zijn veel gebruikte cheats ook werkzaam via het Xposed-framework, waarmee het mogelijk is om root te verbergen voor de app. Gebruikers klagen daarom nu dat de update er voornamelijk voor zorgt dat spelers die hun smartphone geroot hebben, maar niet cheaten, de game nu niet meer kunnen spelen. Deze spelers krijgen nu dit scherm te zien:

pokémon go root

De update voegt ook functies toe, zoals het Buddy-systeem. Met dit nieuwe systeem kun je een Pokémon aanwijzen als je buddy en die mee op reis nemen. Bij het rondlopen verdien je zo candy voor die specifieke Pokémon, zodat je sneller de benodigdheden voor een evolutie bij elkaar kunt sprokkelen. Deze buddy kun je wanneer je wil omruilen, zodat je candy kunt sparen voor de verschillende zeldzame Pokémon die je hebt.

Daarnaast bied de app nu ondersteuning voor de Pokémon GO Plus-accessoire die later deze maand te koop zal zijn. Met deze armband kun je PokéStops checken en Pokémon vangen die al in je Pokédex zitten. Je kunt je smartphone dus gewoon in je zak houden. Ook zitten er een aantal kleinere verbeteringen in deze update. Zo is de bug gefixt waarin het uitbroeden van een ei geen animatie gaf en is het nu makkelijker om kleinere Pokémon op het scherm te selecteren.

Pokémon GO downloaden

De update voor Pokémon GO wordt nu uitgerold naar de Play Store. Het kan dus enkele dagen duren tot je de update zelf krijgt. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app geïnstalleerd hebt staan.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu