Pokémon GO bestaat 1 jaar, en zo wordt dat gevierd

Thomas Haenen
8 juni 2017, 13:49
2 min leestijd
Pokémon GO bestaat 1 jaar, en zo wordt dat gevierd

Pokémon GO bestaat binnenkort alweer een jaar. Om dat te vieren lanceert ontwikkelaar Niantic het Pokémon GO Solstice Event, met verschillende gratis extra’s voor actieve spelers.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO Solstice Event: dit moet je weten

Begin juli viert Pokémon GO zijn eerste verjaardag. Het was een ongekend succesvol jaar voor de game: vlak na launch waren er al tientallen miljoenen actieve spelers. Hoewel de populariteit inmiddels wat afgenomen is, zijn er nog altijd vele spelers wereldwijd. Het spel passeerde onlangs zelfs de 750 miljoen downloads. Vanwege deze mijlpalen kunnen we ons binnenkort opmaken voor een nieuw event.

Niantic zegt het jubileum de hele zomer te vieren. Op 13 juni begint het Pokémon GO Solstice Event, waarbij vuur- en ijs-Pokémon in het zonnetje worden gezet. Monsters van dit type duiken vanaf volgende week tijdelijk vaker op. Ook krijg je grote XP-bonussen voor het correct gooien van Pokéballs en is er korting op Lucky Eggs in de in-game-winkel.

pokemon go solstice event

Gym update in aantocht

Verder geeft Niantic aan dat er binnenkort een update verschijnt die nieuwe gameplay introduceert voor het spelen met groepen. Hoewel de ontwikkelaar niet zegt wat er precies gepland staat, is duidelijk dat Pokémon Gyms tijdelijk gesloten worden. Dat suggereert dat binnenkort eindelijk de lang verwachte update voor Pokémon GO-gyms verschijnt.

Tot slot worden er de komende tijd verschillende evenementen georganiseerd in de échte wereld. Zo vindt op 22 juli het eerste Pokémon GO Fest plaats in Chicago, met nog onbekende activiteiten. Tickets voor dat evenement zijn vanaf 19 juni beschikbaar.

Ook in Europa worden vanaf juni tot september evenementen georganiseerd. Volgens Niantic zijn die te vinden in de winkelcentra van Unibail-Rodamco, een bedrijf dat in heel Europa actief is. In Nederland hebben ze onder andere winkelcentra in Zoetermeer, Leidsenhage, Amstelveen en Almere – vermoedelijk moet je daar dus heen om aan het evenement mee te doen. Meer details over de festiviteiten volgen later.

Pokémon GO voor Android downloaden

Wil je meedoen, dan kun je Pokémon GO via onderstaande link downloaden in de Play Store. De game is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.2 of nieuwer.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu