‘Aantal Pokémontrainers in Nederland stijgt naar 2 miljoen’

Lars Paymans
22 juli 2016, 11:25
2 min leestijd
‘Aantal Pokémontrainers in Nederland stijgt naar 2 miljoen’

Als je deze week om je heen hebt gekeken op straat, weet je dat een groot deel van het land in de ban is door Pokémon GO. Een nieuw onderzoek onderstreept dit, nu 2 miljoen Nederlanders de game blijken te spelen.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO spelers in Nederland

Multiscope heeft een representatief onderzoek gedaan onder 1000 Nederlanders. Hieruit maakt het bedrijf op dat 2 miljoen Nederlanders de game inmiddels spelen, wat een stijging van 700.000 Pokémon GO spelers is ten opzichte van vorige week. Toen stond de teller nog op 1,3 miljoen terwijl de game nog niet eens officieel in de Nederlandse App Store en Google Play Store stond.

Pokémon GO spelers

Naast het totale aantal spelers levert het onderzoek ook nog wat andere interessante statistieken op. Zo is 41 procent van de spelers tussen de 18 en 34 jaar oud, zijn 13 procent van de trainers tussen de 35 en 49 jaar en is slechts 3 procent een 50-plusser.

Ook zijn de deelnemers aan het onderzoek behoorlijk fanatiek. Acht van de tien zegt Pokémon GO iedere dag te spelen, waarvan 30 procent eenmaal per dag speelt. Meer dan de helft start de game echter vaker op per 24 uur. Daarnaast gaat 65 procent bewust de deur uit om op zoek te gaan naar nieuwe Pokémon om hun Pokédex mee te vullen.

Fanatieke trainers in Nederland

Uit het onderzoek blijkt bovendien dat we de komende maanden nog steeds regelmatig op straat tegen zullen komen die digitale ballen gooien. Vier op de tien is van plan de game nog minstens een half jaar te blijven spelen, wat ontwikkelaar Niantic mooi de tijd geeft om het spel verder uit te breiden met updates. Zo zou binnenkort de optie worden toegevoegd om Pokémon onderling te ruilen met anderen.

Vandaag is Pokémon GO gelanceerd in Japan. Daar zijn verschillende vestigingen van McDonalds de eerste gesponsorde locaties die als Gyms op de kaart zullen verschijnen. De vraag is nu of deze gesponsorde Gyms ook naar Nederland en de rest van de wereld zullen komen.

-> Download Pokémon GO in de Google Play Store (gratis)

Bron: Multiscope
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu