De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Pokémon GO werkt nu ook op Android Nougat

Wouter Nijsen
13 juli 2016, 11:26
2 min leestijd
Pokémon GO werkt nu ook op Android Nougat

Pokémon GO heeft zijn eerste update gekregen op Android. De belangrijkste verbetering is dat de game voortaan ook werkt op apparaten met de Developer Preview van Android Nougat.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO update

Gebruikers met een Nexus-toestel dat op Android Nougat draait konden de game wel installeren, maar kregen een groen scherm te zien zodra het spel werd opgestart. Dit probleem is nu dus opgelost, waardoor nog meer mensen aan de slag kunnen met Pokémon GO.

8 tips om Pokemon GO-meester te worden
Zo gaat je accu langer mee terwijl je Pokémon Go speelt

De update wordt uitgerold via Google Play, maar in Nederland is het spel nog altijd niet in de app-winkel te vinden. Daarom dien je de nieuwste versie handmatig te installeren. Dit kan door via deze link het apk-bestand te downloaden. Instructies vind je in onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Update: Pokémon GO is nu ook beschikbaar in de Nederlandse Play Store. Downloaden kan via de link hieronder.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Enorm populair

Pokémon GO kunnen we rustig dé hit van 2016 noemen, want ook in landen waar het spel nog niet beschikbaar is, is het al enorm populair. Het spel zou al 10 miljoen keer op Android zijn geïnstalleerd, wat blijkt uit de statistieken die de Play Store geeft bij elke app. In de praktijk ligt dit aantal natuurlijk veel hoger, omdat velen de game buiten de officiële app-winkel installeren. Pokémon GO downloaden is op Android immers behoorlijk simpel. Het is nog niet bekend wanneer het spel hier officieel wordt uitgebracht.

pokemon go accu

Android 7.0 Nougat

Op de release van Android 7.0 Nougat hoeven we niet lang meer te wachten. Google onthulde onlangs de naam van de Android-versie en bracht vorige maand de vierde Developer Preview uit. Deze maand verschijnt de vijfde preview, die dichtbij de definitieve versie van het besturingssysteem zal  liggen.

Android 7.0 brengt onder meer een splitscreenmodus om apps naast elkaar te draaien, een picture-in-picture-modus voor video`s en een nieuwe look voor notificaties en automatisch updates. Meer over het besturingssysteem lees je in ons uitgebreide overzicht van Android 7.0.

Lees het laatste nieuws over Pokémon GO

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu