De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Pokémon GO-update verwijdert voetstapjes en transfer-knop

Erwin Vogelaar
31 juli 2016, 9:11
2 min leestijd
Pokémon GO-update verwijdert voetstapjes en transfer-knop

Pokémon GO heeft een flinke update gekregen. Versie 0.31.0 verwijdert niet alleen het voetstapjes-systeem, maar voegt ook een hoop toe.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO-voetstapjes

Met versie 0.31.0 krijgt Pokémon GO vandaag een flinke update. De grootste aanpassing is dat het voetstapjes-systeem compleet is verdwenen. Het idee achter dit systeem was dat je kon zien of een Pokémon redelijk dichtbij was. Een enkel voetstapje je liet weten dat een Pokémon heel dichtbij zat en meer voetstapjes betekende dat een Pokémon zich verder weg verstopte. Deze Pokémon GO-voetstapjes werken echter al een tijdje niet meer, want ze bleven constant op drie voetstapjes staan. Nu heeft app-maker Niantic het systeem dus compleet verwijderd, mogelijk om nieuwe spelers niet te verwarren. Wellicht keren de voetstapjes later weer terug als het aantal spelers iets daalt en zo de druk op de servers lager is. Meer informatie over de voetstapjes lees je in onze Pokémon GO-tips.

Transfer-knop en avatars

Naast de voetstapjes is er nog meer veranderd door de update. Zo is de transfer-knop om een Pokémon naar professor Willow te sturen plots verdwenen. Geen nood, want nu kun je met de knop rechtsonder een menuutje openen om je Pokémon te versturen. Dit is prettig, omdat je zo niet naar beneden hoeft te scrollen. In dit nieuwe menuutje kun je nu ook een Pokémon als favoriet markeren. Je favoriete Pokémon kun je niet zomaar versturen.

Ook is het vanaf nu altijd mogelijk om je avatar aan te passen. Voorheen kon je alleen kleren, haarkleur en dergelijke kiezen bij de start van de game, maar nu kun je dit aanpassen wanneer je wil door bij het bekijken van je profiel op de knop rechtsonder te drukken en voor ‘customize’ te kiezen. Tevens zijn er nu meer opties voor kleding. Zo kunnen mannelijke avatars nu eindelijk blauwe kleding dragen en vrouwelijke avatars oranje kleding.

Kleine aanpassingen

Tevens zijn er nog een hoop kleine aanpassingen. Zo kun je nu je totale experience points zien in je profiel, hebben de medailles andere plaatjes, zijn de CP-scores van je Pokémon duidelijker leesbaar, krijg je extra waarschuwingen over hoe je jezelf dient te gedragen in de wereld en zijn gym-animaties verbeterd. Tevens zijn er nog een hoop foutjes gerepareerd voor een soepelere speelervaring.

Pokémon GO downloaden

De nieuwste versie van Pokémon GO kun je gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app vraagt om 60MB vrije ruimte en je hebt minimaal Android 4.4 nodig om de game te kunnen spelen. Later worden er ook nog deze vier nieuwe functies aan de app toegevoegd.

Download Pokémon GO in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu