Zo maakt Pokémon GO XP verdienen voor je trainer gemakkelijker

Lars Paymans
11 oktober 2016, 13:37
2 min leestijd
Zo maakt Pokémon GO XP verdienen voor je trainer gemakkelijker

De ruilfunctie laat nog steeds op zich wachten, maar deze Pokémon GO update pakt wel een ander punt aan: het is vanaf nu gemakkelijker om je trainer naar een nieuw level te tillen. Zo pakt Pokémon Go het XP-systeem aan.

Lees verder na de advertentie.

Pokémon GO XP verdienen gemakkelijker gemaakt

Als je net begint met spelen stromen de nieuwe levels voor je trainer binnen, maar al snel verzandt Pokémon GO in zo’n laag tempo dat het haast de moeite van het spelen niet meer waard is. Voor de duizenden XP-punten die je nodig hebt moet je honderden Pokémon vangen of Pokéstops bezoeken, waar veel mensen (terecht) geen zin in hebben. In een blogpost laat Niantic vandaag zien dat er een oplossing voor is gevonden.

pokemon go XP

Vanaf versie 0.41.2 van de Pokémon GO Android-app krijg je meer ervaringspunten als je vaker dezelfde Pokémon vangt. Goed nieuws, want dit betekent dat het nu ook echt loont om die honderdste Weedle en Pidgey die je tegenkomt te vangen. Zo zal je namelijk steeds iets meer XP krijgen, zodat je weer wat sneller dat volgende level bereikt. Daarnaast is het nu mogelijk om zes verschillende Pokémon met je mee te nemen als je naar een gym van je eigen team gaat om te trainen. De CP-levels van deze Pokémon worden bovendien iets verlaagd tijdens deze oefensessies, zodat beginnende spelers ook de kans krijgen om op die manier ervaringspunten binnen te sprokkelen.

Deze twee functies zijn de belangrijkste verbeteringen die Pokémon GO-spelers kunnen verwachten met deze update. De nieuwe versie repareert daarna een aantal (audio)bugs en kort ook de animatie in die je te zien krijgt als je een Pokémon laat evolueren. Tot slot zal het scherm waar je Pokémon-eieren op staan zichzelf verversen, zodat je de app niet opnieuw op hoeft te starten om te zien hoe ver je nog moet lopen.

-> Download Pokémon GO in de Google Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu