PokeNotify stuurt een notificatie als een Pokémon in de buurt is

Lars Paymans
26 juli 2016, 16:41
2 min leestijd
PokeNotify stuurt een notificatie als een Pokémon in de buurt is

Je Pokémon-collectie compleet maken in Pokémon GO is een hele klus, maar met de handige notificaties van PokeNotify wordt dit een heel stuk gemakkelijker. Zo werkt deze slimme app.

Update 10:00: PokeNotify lijkt uit de Play Store gehaald te zijn. De reden hiervoor is niet bekend. Als je op zoek bent naar een andere radar-app om Pokémon te vangen, kun je PokeDetector eens proberen. Deze app doet grotendeels hetzelfde en werkt ook op je smartwatch. Je kunt PokeDetector downloaden via onderstaande link naar de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

-> Download PokeDetector in de Google Play Store (gratis)

PokeNotify werkt op de achtergrond

Pokémon GO is een enorm populaire app, maar dat betekent niet dat het spel alles goed doet. Er zijn nog heel wat dingen die een stuk beter zouden kunnen, zoals het feit dat je de app open moet hebben om Pokémon te zien verschijnen. Gelukkig maar dat Pokenotify jou en je smartphone-accu een handje komt helpen. De app gebruikt Google Maps om de exacte locatie van Pokémon aan te wijzen, maar vooral de notificaties die je hierbij kunt ontvangen komen hierbij van pas.

Vooral handig is hierbij de checklist in Pokenotify waarmee je handmatig in kunt stellen voor welke Pokémon je wel en niet een melding wilt ontvangen. Zet Pidgey en Zubat dus maar uit, maar laat een vinkje staan bij Blastoise, Charizard en Dragonite. Om de app te gebruiken hoef je niet in te loggen of een account aan te maken. Eigenaren van een Android Wear-horloge kunnen

Naast meldingen over Pokémon in je omgeving laat de app ook weten wanneer de servers van Pokémon GO met problemen kampen (en de app het dus niet doet). Let bij het downloaden van PokeNotify wel op, want er zijn meerdere apps met dezelfde naam. Gebruik voor de zekerheid dus onderstaande link om de juiste op je toestel te installeren voordat je de deur uitgaat op zoek naar je volgende aanwinst voor je Pokérex.

Speel je vals met deze app?

Naast de exacte locatie laat PokeNotify met een aftellende klok zien hoe lang je nog de kans hebt om de Pokémon te vangen. De app beweert bovendien geen gebruik te maken van gegevens die gebruikers zelfstandig in moeten vullen (in tegenstelling tot een aantal andere Pokémon GO radars). De app zou info uit de officiële Pokémon GO-app halen om op die manier altijd nauwkeurig en correct te zijn. Je kunt je afvragen of je met PokeNotify niet vals aan het spelen bent, maar als wij daardoor eindelijk een Blastoise kunnen vangen hoor je ons niet klagen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu