De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Radiohead-fans opgelet: band brengt eigen app PolyFauna uit

Wouter Nijsen
12 februari 2014, 19:41
1 min leestijd
Radiohead-fans opgelet: band brengt eigen app PolyFauna uit
polyfauna

De alternatieve rockband Radiohead heeft woensdag een eigen applicatie onder de naam PolyFauna uitgebracht. De app, die net zo excentriek is als hun muziek, gebruikt geluiden en beelden uit het dromerige liedje `Bloom` van hun meest recente album The King of Limbs. Voer voor liefhebbers van Thom Yorke en zijn mannen.

De applicatie is zowel voor Android als iOS uitgebracht. Als je de app opstart, zie je allerlei fantasierijke dingen die Radiohead wel vaker gebruikt tijdens hun live-concerten en in hun videoclips. We zien een kleurrijke wereld waar we een rode stip kunnen volgen.

Lees verder na de advertentie.

De gebruiker kan zichzelf verplaatsen om rond te kijken in een knotsgekke omgeving. Wanneer je op het scherm van je toestel tikt of wat probeert te schrijven komen er allerlei creaties `vanuit ons onderbewustzijn` op je af. Vervolgens kun jij daarvan screenshots nemen die jij weer met vrienden op de sociale media kunt delen.

Raar aangekeken worden met PolyFauna

Artikel PolyFauna_large

Belangrijke tip: speel PolyFauna met een hoofdtelefoon op. Pas dan komt de app, net als de karakteristieke muziek van Radiohead, volledig tot zijn recht. De band waarschuwt je wel voor het feit dat je raar kunt worden aangekeken in de trein.

PolyFauna is gratis te downloaden via Google Play. Het bestand is vrij groot, want je moet er een kleine 80MB voor vrijmaken. De eerste reacties op de Android-versie zijn in ieder geval overwegend positief.

Download: PolyFauna (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's