Pool Party: Google werkt aan eigen Android-fotoapp

Redactie
1 juli 2011, 18:02
1 min leestijd
Pool Party: Google werkt aan eigen Android-fotoapp
pool party

Er zijn al meerdere apps die zichzelf hebben aangeprezen als alternatief voor Instagram, de populaire foto-app die momenteel alleen op iOS beschikbaar is. Molome en Lightbox doen een gooi naar de titel ‘beste Instagram-alternatief’. Onlangs bleek Facebook ook bezig met een Instagram-rivaal en vandaag kwam in het nieuws dat Google óók al z’n zinnen heeft gezet op een Android-gebaseerd antwoord op Instagram. De dienst heet Pool Party en is ontworpen door Slide, een dochterbedrijf van Google. Het accent ligt echter meer op groepen.

Terwijl het bij Instagram gaat om het delen van je eigen belevenissen aan de hand van foto’s, gaat het bij Pool Party meer om de party’s. Oftewel: delen van foto’s binnen een groep. Individuele gebruikers dragen bij aan een groepsalbum, waarbij je misschien meteen de link ziet met de Kringen (Circles) in Google+. De app is leuk voor groepsuitjes, concerten en verjaardagsfeesten, maar ook voor conferenties. Overal waar meerdere mensen bij elkaar komen en foto’s gaan maken. Filters zijn niet in de app aanwezig en daarmee wijkt Pool Party ook af van Instagram.

Lees verder na de advertentie.

Helaas is al dat moois nog niet voor iedereen weggelegd. Pool Party bevindt zich namelijk in betafase en is alleen op uitnodiging te gebruiken. Je kunt groepsalbums maken en foto’s van je vrienden bekijken, realtime terwijl ze worden geplaatst. Je kunt eventueel op poolpartyapp.com een invite aanvragen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu