Popcorn Time groeit sterk: 100.000 actieve Nederlandse gebruikers

Redactie
29 augustus 2014, 12:25
2 min leestijd
Popcorn Time groeit sterk: 100.000 actieve Nederlandse gebruikers

De illegale streamingdienst Popcorn Time, waarmee je via een Netflix-achtige app films en series kunt bekijken, heeft in Nederland zo’n 100.000 dagelijks actieve gebruikers. Dat laat een woordvoerder van Popcorn Time aan Android Planet weten.

Lees verder na de advertentie.

In totaal is Popcorn Time op zo’n 1,3 miljoen Nederlandse apparaten (Windows, Mac, Linux of Android) geïnstalleerd, en dat aantal groeit met 15.000 nieuwe installaties per dag. Sinds juli van dit jaar is het aantal Popcorn Time-downloads vanuit Nederland zelfs verdriedubbeld.

Met Popcorn Time kun je illegaal films en series streamen via het torrent-protocol. Eigenlijk download je een torrent, maar begin je tijdens het downloaden direct met kijken. De interface is grotendeels gelijk aan Netflix, waarbij je onder andere trailers van films kunt bekijken en Nederlandse ondertiteling – mits aanwezig – kunt selecteren.

Popcorn Time gebruikers schiet omhoog

De indrukwekkende cijfers van Popcorn Time gebruikers in Nederland zorgen ervoor dat Nederland in de top drie van meest actieve Popcorn Time-landen staat. “Nederland gebruikt met name de desktop-app: die is goed voor in totaal zo’n 85 procent van alle Nederlandse gebruikers. Op zondag zien we een toename in verkeer, dat is veruit de populairste dag in Nederland om films en series te kijken”, aldus de woordvoerder.

popcorntime

Zowel de Windows- als Android-app bieden ondersteuning voor de Chromecast en een vpn-verbinding. Via de Chromecast kun je films en series vanaf Popcorn Time naar de tv streamen en met de vpn-verbinding ingeschakeld kun je anoniem films en series bekijken. De Mac-versie heeft nog geen ondersteuning voor de Chromecast of Airplay, maar de nieuwe versie met deze ondersteuning komt spoedig beschikbaar. De laatste Release Client van de Mac-versie, die alleen naar testers is verstuurd, ondersteunt beide al wel.

iOS-app

Niet alleen de Mac-versie wordt geüpdatet, ook de Popcorn Time iOS-versie is bijna klaar. “We werken nog aan een paar kleine interface-bugjes”, aldus de woordvoerder. De app krijgt ondersteuning voor Airplay en Chromecast en zou ook op niet-gejailbreakte-toestellen werken. “Maar dat kunnen we nog niet beloven, want we werken nog aan de technologie hiervoor”, aldus Popcorn Time.

Download

Het apk-bestand van Time4Popcorn is hier te downloaden. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding Android apk bestanden installeren. Via de website van Popcorn Time kun je ook de apps voor andere platformen downloaden.

Het laatste Popcorn Time-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu