De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Zo gebruik je Popcorn Time met ondertitels (ook op de Chromecast)

Gijs Ettes
12 januari 2017, 19:19
2 min leestijd
Zo gebruik je Popcorn Time met ondertitels (ook op de Chromecast)

De illegale streamingdienst Popcorn Time, waarmee je via een Netflix-achtige app films en series kunt bekijken, heeft een update doorgevoerd waardoor het mogelijk wordt om ondertiteling van films en series via de Chromecast op de tv te tonen.

Lees verder na de advertentie.

Popcorn Time krijgt steeds meer functies

Dit was één van de meest gehoorde klachten van Popcorn Time-gebruikers, die hun video’s naar de tv streamden maar geen ondertiteling zagen. De functie is beschikbaar in de Android-app, maar uiteraard ook als je gebruikmaakt van de desktop-app. Via de website van Popcorn Time vind je beide versies, en bèta’s voor andere platforms als iOS en Mac. Downloaden is op eigen risico en als je de dienst gebruikt, is het aan te raden om een VPN te gebruiken om te voorkomen dat je ‘gepakt’ wordt als illegale downloader. In Nederland worden vooralsnog geen boetes uitgedeeld, maar in Duitsland loop je wel degelijk risico.

popcorn time ondertitels

Popcorn Time ondertitels instellen

In de applicatie klik je op de desbetreffende film of serie die je wilt kijken. Klik vervolgens rechtsonder op het icoontje naast ondertiteling en selecteer één van de beschikbare ondertitels. Vaak kun je uit verschillende talen kiezen, waaronder Nederlands, Engels, Frans en Spaans. Het is ook mogelijk om handmatig ondertitels (zogenoemde .srt-bestanden) in te laden die je bijvoorbeeld hebt gedownload van een site als Opensubtitles. Door op ‘Nu bekijken’ te klikken, start je een Popcorn Time-film of -serie mét ondertitels.

Op Android (en iOS) werkt het inladen van Popcorn Time ondertitels vergelijkbaar. Open een film of serie en je ziet rechts – als je de video pauzeert – knoppen in beeld. Zo is er een knop om de video te streamen naar een Chromecast, en een spraakwolkje voor het aanzetten van ondertitels.

Dit kun je met Popcorn Time

Je kunt met Popcorn Time gratis films en series bekijken. Het aanbod is echter illegaal, waardoor het gebruik ervan ook illegaal is. Popcorn Time is verwant aan het downloaden van torrents: de software gebruikt het torrent-protocol om films en series af te spelen. Stel: je downloadt een torrent van een film. Normaliter moet je wachten totdat de film klaar is met downloaden. Bij Popcorn Time kun je de film tijdens het downloaden direct kijken. De software biedt ook een zoekfunctie waarmee je direct naar films en series kunt zoeken.

popcorn time android-versie

De software van Popcorn Time is geheel opensource. Het originele Popcorn Time-project werd in maart van dit jaar door druk uit de entertainmentindustrie gesloten, waarna andere ontwikkelaars met de code aan de haal gingen. Eén daarvan is Time4Popcorn, dat zich later gewoonweg Popcorn Time noemde. Zij zijn de populairste en beste versie van Popcorn Time, en hebben ook met goedkeuring van de originele ontwikkelaars de naam naar Popcorn Time veranderd.

Lees meer over Popcorn Time

Bron: Time4Popcorn
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu