‘Community Edition’ Popcorn Time terug, maar voor hoelang?

Jarno Stinissen
7 januari 2016, 9:25
2 min leestijd
‘Community Edition’ Popcorn Time terug, maar voor hoelang?

Het team achter PopcornTime.io, een van de bekendste versies van de illegale streamingdienst, heeft zijn Android-app weer beschikbaar gemaakt via het nieuwe .is-domein.  

Lees verder na de advertentie.

PopcornTimeCE weer beschikbaar

De community-editie van Popcorn Time (PopcornTimeCE) was eerder beschikbaar via de .io en .ml-domeinen, maar na claims van de Amerikaanse filmindustrie en brancheorganisatie MPAA ging de populaire Popcorn Time-fork op zwart. In Canada werden drie ontwikkelaars opgepakt, waarop andere ontwikkelaars besloten het project te verlaten. Zowel de servers als logbestanden werden offline gehaald om hen te beschermen. Toch hield dat de makers niet tegen om te werken aan een terugkeer van hun versie van Popcorn Time.

popcorntimece

Inmiddels is de fork weer live gegaan op het nieuwe .is-domein, waar de app te downloaden is voor verschillende platforms. De site is daarnaast  te benaderen via Popcorn-time.ag  en op Reddit is een speciale subreddit ingericht om de ontwikkeling van de applicatie te volgen. Hier kun je ook checken of de versie offline is, mocht hij bij jou niet meer werken.  De Community Edition-website  bevat overigens de broncode van de app, zodat gebruikers deze kunnen controleren.

Android-app

De versie voor Android is niet beschikbaar in de Play Store, maar moet handmatig als apk-bestand gedownload en geïnstalleerd worden. De werking is ongewijzigd: ook met de  app kun je zonder te betalen  films en series streamen, maar omdat je downloadt uit illegale bron en tegelijkertijd auteursrechtelijk beschermd materiaal uploadt, ben je dubbel fout bezig. Gebruikers wordt dan ook geadviseerd  gebruik te maken van een VPN, waarmee de  verbinding wordt versleuteld en het internetverkeer anoniem wordt gemaakt.

PopcornTimeCE is niet de enige partij die een versie van de applicatie aanbiedt. Ook via de website Popcorn-time.se zijn apps  te vinden voor Windows, Mac, Android en iOS. In tegenstelling tot de community-editie is deze versie tot nu toe niet offline gehaald. Lees meer over het gebruik en de gevaren in ons uitgebreide Popcorn Time dossier.

Lees het laatste nieuws over Popcorn Time

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu