Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Populaire Android-app Tweet Lanes stopt vanwege restricties Twitter

Redactie
18 november 2012, 15:45
1 min leestijd
Populaire Android-app Tweet Lanes stopt vanwege restricties Twitter
Tweet Lanes

De ontwikkelaar van de Tweet Lanes, Chris Lacy, stopt met de ontwikkeling van de Twitter-app. Dat laat hij via Google+ weten. Lacy is samen met vele andere ontwikkelaars niet tevreden over de restricties die Twitter gaat opleggen en heeft daarom besloten om de ontwikkeling van Tweet Lanes stop te zetten. De app zal nog wel worden geüpdatet met bug fixes en enkele nieuwe features, maar de lijst met toekomstplannen voor Tweet Lanes wordt aan de kant geschoven.

Lacy werkte ongeveer tien maanden aan de app. Tweet lanes, die sinds de zomer in de Google Play Store is te downloaden, is hiermee één van de eerste Twitter-apps die door de restricties van Twitter gaat stoppen. Twitter gaat vanaf maart 2013 voor alle externe apps een limiet van 100.000 tokens activeren, dat tevens ook het gebruikerslimiet is. Door dit limiet wordt het voor ontwikkelaars bijna onmogelijk om een grote en succesvolle semi-gratis Twitter-app op te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Het idee om een nieuwe Pro-versie van Tweet Lanes uit te brengen, speelde ook nog bij Lacy. Een Tweet Lanes Pro, die je voor een klein bedrag in de Google Play Store zou kunnen aanschaffen, krijgt dan eveneens een gebruikerslimiet van 100.000. Omdat elke gebruiker voor de app betaalt, zou dit commercieel gezien een interessante stap voorwaarts zijn. Lacy heeft echter besloten dit niet te doen. Tweet Lanes werd als een gratis app galanceerd die later optionele en betaalde Pro-functies zou krijgen, en Lacy wil zich aan deze belofte houden.

Lacy belooft dat als Twitter de restricties versoepelt of helemaal weggooit, hij direct weer aan de slag gaat met de ontwikkeling van Tweet Lanes. De kans dat dit gaat gebeuren, is helaas erg klein.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu