Populaire anti-malware app Malwarebytes nu beschikbaar voor Android

Redactie
17 oktober 2013, 8:29
1 min leestijd
Populaire anti-malware app Malwarebytes nu beschikbaar voor Android
Malwarebytes

De bekende anti-malware software Malwarebytes, dat al lang zijn sporen heeft verdiend, is nu ook beschikbaar voor Android. Hoewel velen de noodzaak van dergelijke beveiligingsapps in twijfel trekken, zweert een hele grote groep Android-gebruikers bij dergelijke anti-malware en -virus apps.

Malwarebytes is een bekende naam en scant je Android-toestel voor malware, een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. In totaal scant de app naar meer dan 200 verschillende malware-families die schade aan jou of jouw toestel kunnen aanbrengen. Hier vallen ook spyware en trojans onder.

De app scant zowel apps als bestanden op je Android-toestel en heeft een standaard basisscan die de meeste gevaren van je toestel verwijdert. Daarnaast krijgen gebruikers een rapport te zien waarin staat welke apps specifieke toegangsrechten hebben tot bijvoorbeeld je persoonlijke informatie.

Lees verder na de advertentie.

Verder krijg je ook te zien waar de kwetsbaarheden van een Android-toestel liggen er waar nog verbetering mogelijk is. Ook is er een speciale app-sectie beschikbaar waar je per app het verbruik en de permissies kunt zien en apps direct kunt afsluiten. Daarmee brengt de anti-malware app niets vernieuwends, maar is het een stabiele en vrij uitgebreide app waar velen waarde aan kunnen hechten.

Download Malwarebytes

Malwarebytes is gratis voor toestellen met Android 2.3 (Gingerbread) of hoger in Google Play te downloaden.

Download: Malwarebytes (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu