Populaire logeerdienst Airbnb lanceert Android-app en mobiele website

Redactie
17 januari 2012, 21:21
2 min leestijd
Populaire logeerdienst Airbnb lanceert Android-app en mobiele website
airbnb-android

Airbnb heeft een Android-app uitgebracht. Daarmee kun je meteen contact opnemen met mensen die een slaapplek in de aanbieding hebben. Er is ook een tonight-knop aanwezig, waarmee je meteen op korte termijn een slaapplek bij jou in de buurt kunt vinden. Airbnb is een dienst waarbij je een logeeradres bij mensen thuis kunt vinden (‘couchsurfing’), waardoor je veel minder geld kwijt bent voor een overnachting in een vreemde stad.

Je moet wel zin hebben om nieuwe mensen te ontmoeten, al komt het ook wel eens voor dat mensen een leegstaand, gemeubileerd appartement verhuren zonder dat je gezellig hoeft te doen met de gastheer of -vrouw. Bijvoorbeeld als de bewoner voor langere tijd op vakantie is en toch een deel van z’n huur wil terugverdienen. Er zijn ook wat ‘professionelere’ vakantiehuizen bij, zoals de strandvilla op de foto hieronder. Daarbij zijn de prijzen overigens wel op het niveau van een 5-sterrenhotel.

Lees verder na de advertentie.

airbnb-strandvilla-android

Airbnb was vorig jaar nogal ongunstig in het nieuws. De grootste blunder was een incident, waarbij een logee het huis van de gastvrouw verbouwde, waar Airbnb niet adequaat op reageerde. Dat leidde vervolgens tot een PR-nachtmerrie. Het jaar 2012 begint positiever, met deze Android-app en een nieuwe mobiele website. “We hadden onze iPhone-app kunnen kopiëren en plakken”, zegt hoofd content Vivek Wagle van Airbnb. “Maar dat is niet hoe we werken. We realiseerden ons, dat dit een kans was om opnieuw na te gaan denken hoe zo’n app moet werken – vanuit het gezichtspunt van Android.” Het resultaat is een van de grond af opgebouwde app, waarbij het design en de gebruikerservaring centraal staan. Het chatten in de app is bedoeld om vertrouwen op te bouwen tussen logee en gastheer/-vrouw, zodat je weet dat er niet een gevaarlijke gek in je huis slaapt.

Downloaden: Airbnb (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu