Populariteit Android-launchers neemt sterk toe

Gijs Ettes
7 maart 2014, 18:14
1 min leestijd
Populariteit Android-launchers neemt sterk toe
Android-launchers populair

De populariteit van Android-launchers, waarmee het mogelijk is om de look en feel van je Android-toestel volledig aan te passen, is de afgelopen kwartalen sterk toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Flurry. Het onderzoeksbureau heeft 4500 Android-launcers geanalyseerd en ziet dat het aantal downloads van dergelijke personalisatie-apps enorm is toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Het aanbod aan Android-launchers is de afgelopen tijd dan ook fors toegenomen en verbeterd. Google biedt op haar Nexus-toestellen bijvoorbeeld de fijne Google Now Launcher, maar gebruikers met andere toestellen kunnen ook kiezen voor populaire launchers als Nova Launcher en Apex om hun Android-apparaat te personaliseren. Daarnaast heeft Facebook een eigen launcher in de App Store en nam Yahoo begin januari Aviate over, een slimme launcher die je homescreens aanpast op basis van je locatie (bijvoorbeeld thuis, onderweg of op je werk).

Lees verder na de advertentie.

Android-launchers verfijnen de gebruikerservaring

Aviate heeft een flinke impact om je Android-toestel en toont je compleet nieuwe homescreens. Het belangrijkste scherm is Home, dat wordt gebruikt voor de periodes dat je thuis bent. Hier vind je onder andere je wekker, een niet storen-optie, het weer en de mogelijkheid om een rits aan widgets en een eigen foto toe te voegen. Aan de onderkant zijn je favoriete apps te vinden.

Als je van links naar rechts veegt, krijg je het menu van Aviate te zien. Hier vind je onder andere homescreens voor werk, onderweg en speciale plaatsen. Deze homescreens zijn allen voorzien van een eigen design dat in lijn is met de minimalistische van het eerste homescreen. Ze hebben wel elk een eigen kleur en eigen functies. Aviate (bèta) is gratis te downloaden in Google Play en werkt met apparaten met Android 2.3 en hoger.

Download: Aviate (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu