Populariteit Android-launchers neemt sterk toe

Android-launchers populairDe populariteit van Android-launchers, waarmee het mogelijk is om de look en feel van je Android-toestel volledig aan te passen, is de afgelopen kwartalen sterk toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Flurry. Het onderzoeksbureau heeft 4500 Android-launcers geanalyseerd en ziet dat het aantal downloads van dergelijke personalisatie-apps enorm is toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Het aanbod aan Android-launchers is de afgelopen tijd dan ook fors toegenomen en verbeterd. Google biedt op haar Nexus-toestellen bijvoorbeeld de fijne Google Now Launcher, maar gebruikers met andere toestellen kunnen ook kiezen voor populaire launchers als Nova Launcher en Apex om hun Android-apparaat te personaliseren. Daarnaast heeft Facebook een eigen launcher in de App Store en nam Yahoo begin januari Aviate over, een slimme launcher die je homescreens aanpast op basis van je locatie (bijvoorbeeld thuis, onderweg of op je werk).

Android-launchers verfijnen de gebruikerservaring

Aviate heeft een flinke impact om je Android-toestel en toont je compleet nieuwe homescreens. Het belangrijkste scherm is Home, dat wordt gebruikt voor de periodes dat je thuis bent. Hier vind je onder andere je wekker, een niet storen-optie, het weer en de mogelijkheid om een rits aan widgets en een eigen foto toe te voegen. Aan de onderkant zijn je favoriete apps te vinden.

Als je van links naar rechts veegt, krijg je het menu van Aviate te zien. Hier vind je onder andere homescreens voor werk, onderweg en speciale plaatsen. Deze homescreens zijn allen voorzien van een eigen design dat in lijn is met de minimalistische van het eerste homescreen. Ze hebben wel elk een eigen kleur en eigen functies. Aviate (bèta) is gratis te downloaden in Google Play en werkt met apparaten met Android 2.3 en hoger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Download: Aviate (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.