Met Portal wissel je gemakkelijk bestanden uit tussen je pc en Android

Redactie
18 juni 2015, 14:15
1 min leestijd
Met Portal wissel je gemakkelijk bestanden uit tussen je pc en Android

De makers van Pushbullet, dat Android-notificaties naar de pc brengt, hebben een nieuwe app uitgebracht om bestanden van de pc naar Android te versturen en vice versa.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe app Portal is per direct te downloaden in Google Play. De app is enkel en alleen ontwikkeld om het gemakkelijker te maken om één of meerdere bestanden draadloos van je smartphone of tablet naar de pc te krijgen, en andersom. De app werkt via de wifi-verbinding  en de computer moet met hetzelfde netwerk zijn verbonden om de verbinding tot stand te brengen.

Dit kun je met de Portal Android-app

Nadat je met het wifi-netwerk bent verbonden, moet je een qr-code scannen die wordt getoond via de website van Pushbullet. Daarna kun je direct bestanden overzetten. Bestanden die van de pc naar het mobiele apparaten worden overgezet, zijn in de Portal-app te vinden. Bestanden met een bekende extensie, zoals .mp3 of .jpg, worden in de bijbehorende map geplaatst, zoals muziek of foto’s.

Gebruikers die Android 5.0 Lollipop draaien, kunnen zelf aangeven waar zij de bestanden willen opslaan. Er is geen limiet voor de grootte van bestanden en de app is geheel gratis te gebruiken.

Zo werkt Portal

Download Portal

De Portal Android-app is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.4 en hoger.

Download Portal in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu