De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Met deze 4 PostNL-tips haal je alles uit de handige app

Colin Baak
27 juli 2022, 13:09
4 min leestijd
Met deze 4 PostNL-tips haal je alles uit de handige app

Ontvang jij regelmatig pakketjes van PostNL, ben je op zoek naar posttarieven, of wil je een melding krijgen als er post aankomt? Met deze vier tips haal je alles uit de PostNL-app.

Lees verder na de advertentie.

PostNL-app: 4 tips voor jou op een rij

Als je iets gekocht hebt kun je eindeloos de track & trace-code verversen of elke minuut uit het raam kijken of de PostNL-bezorger al voor je deur staat. Je kunt ook gewoon de PostNL-app downloaden en het daarin checken. Vanaf eind juli 2022 werkt de app ook gedeeltelijk in België, waardoor Belgische gebruikers ook pakketjes kunnen traceren, maar de handige app biedt nog meer interessante en handige info.

In dit artikel vind je onze PostNL-app tips om alles uit de app te halen.

1. PostNL: track en trace-status pakketjes checken

PostNL

Met de PostNL-app is het mogelijk om de track en trace van een pakketje nauwlettend in de gaten te houden. Daarin word je op hoogte gehouden wat voor pakketjes eraan komen en wanneer ze geleverd worden. Zo check je direct tussen welke tijden de bezorger voor de deur staat. Handig wel, want zo hoef je de track & trace-code niet meer handmatig in te voeren in de browser.

Wil je ook weten wat voor briefpost eraan komt voor je? Dan moet je eenmalig je adresgegevens invoeren, waarna PostNL je een fysieke brief stuurt. Daarin staat namelijk de code om je account te verifiëren in de app. Deze ‘Mijn Post’-functie werkt vooralsnog niet voor Belgische gebruikers.

2. Handige pushnotificaties voor aankomende post

Daarnaast is het bedrijf bezig met een test om een melding te versturen als de bezorger er echt bijna is. Zo krijg je een pushmelding wanneer PostNL binnen een kwartiertje voor de deur staat. Naast pushnotificaties voor pakketten, zijn die ook in te stellen voor de normale post.

Zo krijg je elke ochtend netjes een berichtje als er post voor jou onderweg is. Tevens zie je dan een scan van dat poststuk. Zo kun je alvast de afzender checken of bekijken hoeveel verjaardagskaarten je krijgt. Dat geldt dus alleen voor verstuurde poststukken via PostNL. Reclamefolders of huis-aan-huis-blaadjes zie je dus niet in de app verschijnen.

PostNL

3. Post versturen is ook mogelijk via de PostNL-app

Niet alleen voor te ontvangen post is de app een must have, maar ook voor pakketjes die je verstuurt. Bestel jij iets voor een ander via het internet en vul je daar als afzender jouw gegevens in, dan is dat ook te zien in de app. Zo check je snel wat de status daarvan precies is.

Via de app kun je ook makkelijk een verzendlabel kopen voor een pakket of een postzegelcode. Zo kun je thuis een pakket inpakken en frankeren, waarna je ‘m alleen nog even hoeft af te geven bij een PostNL-pakketpunt.

Heb je geen printer in huis, dan laat je het verzendlabel gewoon even printen als je het pakket afgeeft. Laat daarvoor de gemaakte QR-code in de app scannen. Het verzendbewijs krijg je dan ook nog eens netjes per mail toegestuurd.

Uiteraard heb je in de app dezelfde mogelijkheden als in de winkel, bijvoorbeeld voor het te kiezen gewicht en of je het pakket wel of niet aangetekend wilt versturen. Datzelfde geldt voor postzegelcodes, die je direct op de brief schrijft, waarna die de brievenbus in kan.

Tot slot kun je ook makkelijk en snel een fotokaart of een setje persoonlijke postzegels maken via de app. Betalen gaat makkelijk, veilig en snel via iDeal.

4. PostNL contact en -service

Ben je op zoek naar andere informatie? Gebruik dan de service-sectie in de app. Zo vind je makkelijk een PostNL-punt, postcode of juist adres. Ook vind je allerlei vragen en antwoorden op de meest gestelde vragen in het klantenservice-gedeelte.

Vind je nog steeds niet wat je zoekt, dan stuurt de app je door naar de PostNL-website met nog meer informatie.

Uiteraard zijn alle tarieven van PostNL daar ook netjes en overzichtelijk in terug te vinden. Wil je een brief of pakket versturen naar het buitenland, ook dat is geen probleem. PostNL is namelijk gewoon een internationaal bedrijf en die portokosten zijn ook allemaal in de PostNL-app te vinden.

PostNL

PostNL Holding B.V.

Gratis via Google Play

Heb jij nog een andere handige tip betreft de PostNL-app? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel!

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu