Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Posture helpt met de juiste houding bij smartphonegebruik

Erwin Vogelaar
15 januari 2017, 18:49
2 min leestijd
Posture helpt met de juiste houding bij smartphonegebruik

De app Posture heeft als doel om je houding te verbeteren als je een smartphone in je hand hebt. De app wil door het bieden van waarschuwingen je een hoop spanning op de nek besparen.

Lees verder na de advertentie.

Posture

Als we naar onze smartphones kijken, buigen we vaak onze nek naar voren. Dat is niet goed. “We kijken tot 85 keer dag naar onze smartphones, maar houden ze vast op een manier die kan leiden tot 27 kilo aan spanning op de nek”, stellen de makers van de app Posture. Tijd om daar wat aan te veranderen. Deze nieuwe app geeft je een waarschuwing in de vorm van een icoontje van een mediterend figuurtje als je jouw smartphone verkeerd vasthoudt.

In de app kun je verschillende instellingen aanpassen. Zo kun je aangeven of je wil dat de app elke minuut je houding controleert, of dit wat vaker of minder vaak doet. Ook kun je voor een ander icoontje kiezen, zoals een hartje, oogje of een Android-figuurtje. Je kunt van het icoontje tevens de kleur aanpassen en aangeven waar je het op je scherm wil laten zien.

Het gaat nog wel duidelijk nog om een vroege versie van Posture. Zo krijgen we elke keer na het openen van de app dezelfde introductie in beeld en lijkt de houding-indicator nog niet heel betrouwbaar te zijn. Er is dus duidelijk nog wat werk nodig voordat we de app echt kunnen aanraden. Toch is het nu al een interessante manier om ons bewuster te maken van wat smartphones met ons lichaam doen. Als die bewustwording er eenmaal is hebben we dat icoontje niet eens meer nodig.

Posture downloaden

Posture kun je gratis downloaden in de Play Store. Dit doe je door op onderstaande link te klikken. Voor het gebruik van de app heb je minimaal Android 4.0.3 nodig.

Download Posture in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu