PowerTutor voor Android laat energieverbruik van apps zien

Redactie
22 november 2009, 18:16
1 min leestijd
PowerTutor voor Android laat energieverbruik van apps zien
powertutor

PowerTutor is een nieuwe applicatie voor Android, waarmee eindgebruikers én ontwikkelaars kunnen zien hoeveel energie bepaalde applicaties verbruiken. De applicatie is ontwikkeld door de universiteit van Michigan in samenwerking met Google. Gebruikers verwachten dat smartphones steeds meer functies aankunnen, maar we verwachten ook dat de batterij lang meegaat. Met een applicatie als PowerTutor kun je dat in de gaten houden. Je kunt ook een vergelijking maken tussen verschillende applicaties zodat energieverbruik één van de factoren wordt bij het kiezen van een app.

In realtime krijg je te zien hoeveel energie het scherm, de netwerkinterface, de processor en de GPS verbruiken. Het energieverbruik van individuele apps is met een afwijking van minder dan 5 procent te meten. Verder kun je de geschiedenis van het energieverbruik nazien. Aan het project deed ook Lei Yang mee, software-engineer bij Google. Ondersteuning bij de ontwikkeling kregen ze van Google en de National Science Foundation. Dat is niet de gebruikelijke manier om een Android-applicatie te ontwikkelen, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Lees verder na de advertentie.

In Android 1.6 zit overigens ook al een functie waarmee je het energieverbruik van je Android-toestel in de gaten kunt houden (ga naar Instellingen > Over de telefoon > Accugebruik). PowerTutor toont echter veel meer informatie, inclusief historie.

powertutor

Meer info: PowerTutor.org
Via: Red Orbit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu