De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Tip: dit kun je met de nieuwe widgets van Evernote

Redactie
29 september 2015, 16:10
2 min leestijd
Tip: dit kun je met de nieuwe widgets van Evernote

De populaire notitie-app Evernote miste tot nu toe de mogelijkheid om widgets aan je homescreen toe te voegen. Met de laatste update worden maar liefst drie hiervan  geïntroduceerd. Wij leggen uit wat je ermee kunt.

Lees verder na de advertentie.

Voorheen had je een tweede app nodig om Evernote als widget op je startscherm te installeren. Evernote heeft deze functionaliteit nu toegevoegd aan de app, wat een stuk praktischer werkt. De app zelf lijkt redelijk onveranderd.

Drie praktische Evernote-widgets

Evernote biedt drie handige widgets: Evernote acties, Evernote lijst en Evernote navigatiebalk. Eerstgenoemde  laat je kiezen tussen de mogelijkheden die je met Evernote hebt om een notitie op te slaan, zoals ‘simpele notitie’ of ‘camera’. Deze worden dan als directe snelkoppeling toegevoegd aan je beginscherm. Je kunt hierbij kiezen waar de widget nieuwe notities op moet slaan. Zo voeg je snel en zonder al te veel handelingen een notitie toe met de methode die jij vaak gebruikt.

Privacygevoelig

Evernote lijst laat een overzicht zien van jouw notities. Je kunt  zelf selecteren waarop de app de notities moet selecteren, bijvoorbeeld recent bekeken. Fijn is dat je zo direct de notities kunt openen die jij nodig hebt. Nadeel is dat als je beginscherm openstaat iedereen in principe kan zien wat jij hier hebt genoteerd. Verstandig om hier even over na te denken voordat je de widget op je homescreen plaatst.

Navigatiebalk meest functionele widget

Tot slot is er de navigatiebalk. Dit vind ik zelf de handigste widget van de drie. Je hebt meerdere snelkoppelingen tot je beschikking en opent in principe met één knop het overzicht van je notities zonder dat iedereen hier direct toegang tot heeft.  ‘Simpele notitie’ is overigens een nieuwe functionaliteit die we eerder nog niet zagen. Deze optie laat je direct in je homescreen een notitie typen. Lekker simpel en makkelijk dus.

Download Evernote in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu