De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Preview: ANWB Verkeer

Redactie
12 april 2011, 8:50
2 min leestijd
Preview: ANWB Verkeer

Over twee dagen ligt ANWB Verkeer in de Android Market. Met deze applicatie kunnen weggebruikers in de gaten houden of er files zijn. De app is erg uitgebreid en biedt duizend-en-één mogelijkheden om te checken waar er files zijn. Android Planet kreeg alvast een preview in handen. Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat!

Wanneer je ANWB Verkeer opent, dan zie je negen icoontjes. De belangrijkste icoontjes zijn: Files, Routes, Locaties en Kaart.

Lees verder na de advertentie.

Klik op ‘Files’ en je ziet waar er files zijn. Je kunt alle files zien (gesorteerd op A-nummer, dus eerst A1, dan A2, etc.), alle files in een bepaalde regio (bijv. Rotterdam of Zuid-west) en alle files per wegnummer.

Klik op het icoontje ‘Routes’ en je krijgt een gepersonaliseerd filebericht op basis van de te rijden route. Stel, je moet voor je werk van Rotterdam naar Utrecht, dan kun je deze route instellen bij ‘Routes’. Klik op de route en je ziet precies hoeveel files er zijn op jouw route. Maar dat niet alleen! De applicatie onthult tevens of er geflitst wordt en of er werkzaamheden zijn. Handig!

De optie ‘Locaties’ laat files bij jou in de buurt zien. Liever een groter perspectief? Klik dan op het icoontje ‘Kaart’ en je krijgt een kaart van heel Nederland te zien. De rode stippen geven aan waar er vertragingen zijn. Wanneer een rode stip transformeert in een rode streep dan is de situatie zorgwekkend, want in dat geval gaat het om een lange file.

Leden van ANWB kunnen gebruikmaken van file-alerts. Hierdoor krijgen de leden een notificatie wanneer er een file staat op een bepaalde route. ANWB-leden moeten dan het lidmaatschapsnummer en de postcode invullen. Toch aardig dat ANWB haar eigen leden een stukje extra service biedt door middel van deze file-alerts.

De overige opties zijn aardig, maar niet noodzakelijk. Klik op ‘Audio’ om een laatste verkeersbericht van de ANWB te horen. Zien hoe de huidige situatie op de A2 is? Schakel een webcam in bij ‘Webcams’. Wie in de problemen zit kan tevens de wegenwacht bellen of één van de andere ANWB-apps downloaden.

ANWB Verkeer is een absolute must voor iedere automobilist. Vooral de mogelijkheid om routes in te stellen is geniaal, waardoor iedere weggebruiker een persoonlijk filebericht krijgt. De applicatie ziet er qua vormgeving niet heel bijzonder uit, maar ik kwam geen bugs of andere problemen tegen in de testversie. ANWB Verkeer ligt donderdag 14 april gratis in de Android Market. Volg ons op Twitter en je krijgt een bericht wanneer de app beschikbaar is.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu