De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Preview: nieuwe Marktplaats-app

Redactie
15 november 2012, 15:21
3 min leestijd
Preview: nieuwe Marktplaats-app
Marktplaats

De Nederlandse online advertentiewebsite Marktplaats wordt in een heel nieuw jasje gestoken. De website krijgt meer witruimes, wordt een stuk overzichtelijker en gaat professioneler ogen. Bij een dergelijk verandering hoort ook een grote update van de Android-app, en Android Planet mocht deze alvast testen.

De nieuwe app houdt vast aan het nieuwe, rustigere en overzichtelijkere design van de website. Wanneer je Marktplaats opstart, krijg je een menu te zien met vijf keuzes: zoeken, bladeren door groepen, mijn marktplaats, plaats advertentie en marktplaats aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie.

Als je naar een advertentie wilt zoeken, gebruik je de zoekknop. Je vult een trefwoord in en krijgt direct een lijst te zien met advertenties. Deze lijst kun je met behulp van een knop sorteren op onder andere afstand tot jouw eigen locatie, prijs en rubriek. Naast de lijst met advertenties biedt de app ook een resultatenoverzicht met enkel foto’s en prijzen: handig voor als je bijvoorbeeld naar meubels zoekt. Als je niet op een trefwoord wilt zoeken, kun je ook per rubriek door Marktplaats browsen.

Een interessante advertentie gevonden? Dan kun je de adverteerder vanuit de app direct mailen, bellen, smsen of gewoon een bod plaatsen. De app beschikt ook over een kleine fotogalerij per advertentie waarmee je door de bijgevoegde foto’s kunt swipen. Elke advertentie heeft ook een eigen sub-pagina die de belangrijkste informatie geeft, zoals conditie, prijs en levering. Een handige optie is om de advertentie te delen via e-mail of te bewaren in je eigen lijst. Het delen zou echter nog beter kunnen door het standaard deelmenu van Google te activeren.

De Marktplaats-app is niet alleen handig om naar advertenties te zoeken. Ook je eigen profiel en bijbehorende advertenties zijn gemakkelijk via de app bij te houden. Je logt in of maakt een profiel aan en kunt direct beginnen. Het Marktplaats-profiel in de app houdt onder andere bij waar je op hebt geboden, welke advertenties je hebt bewaard en biedt een overzicht van je eigen advertenties. Een bod verwijderen doe je door lang op het bedrag te drukken. Is een bod hoog genoeg? Met een druk op het scherm neem je contact op met de bieder.

Eén van de tofste nieuwe functies van de Marktplaats-app is de stapsgewijze toevoeging van een nieuwe advertentie. Als je bent ingelogd, is het mogelijk om een nieuwe advertentie toe te voegen. Stel, je wilt een stoel verkopen. Het eerste scherm vraagt om maximaal drie foto’s. Deze kun je direct maken door met de camera van je smartphone of tablet foto’s van de stoel te schieten. Je kiest hierna een groep (huis en inrichting), selecteert een tweede groep (banken en bankstellen), vult de kenmerken in (conditie, breedte, vorm) en vult als laatste informatie in als een titel, beschrijving en de vraagprijs in. Als je per ongeluk de app afsluit of je wordt gebeld tijdens het toevoegen van een advertentie, verschijnt de advertentie in je conceptenlijst waarna je ‘m kunt afmaken en online kunt zetten.

Een nieuwe versie van de Android-app van Marktplaats was broodnodig. Hetzelfde wordt gezegd voor de website, en met reden. Met een lichte hint naar het witte design van eBay straalt Marktplaats meer professionaliteit uit. De app is overzichtelijker, werkt snel en biedt een rooskleurig vooruitzicht van de grootste ‘marktplaats’ van Nederland. De nieuwe Marktplaats-app verschijnt binnenkort in de Google Play Store.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu