De Samsung S21 nu met gratis Galaxy Buds Live en tot €313 korting!

Preview: Hyves voor Android

Redactie
24 juli 2009, 20:52
2 min leestijd
Preview: Hyves voor Android
Hyves Mobile

Hyves heeft een applicatie voor Android uitgebracht. Het is op dit moment nog een betaversie (0.3.1.0), dus het leek ons een goed idee om alvast een preview te geven van de mogelijkheden. Het bestand is 235kB groot en te downloaden via onderstaande link of barcode. De applicatie bevat vier tabbladen bovenin het scherm: Home, Profiel, Vrienden en Inbox. Je hebt hiermee alle standaardfuncties van Hyves bij de hand, maar verwacht geen wonderen, want de applicatie is eigenlijk een soort mobiele website verpakt in een applicatie. De meest gangbare functies zijn beschikbaar in de applicatie, zoals het bekijken van krabbels en het zelf schrijven van een krabbel.

Aan de hand van onderstaande screenshots krijg je een goed idee van de mogelijkheden. Je kunt vrienden zoeken, nieuwe vrienden toevoegen, kijken welke foto’s, krabbels en blogs andere hyvers hebben geplaatst. Kortom, eigenlijk zijn de meeste activiteiten wel afgedekt. Wat alleen nog niet werkt in de betaversie is het uploaden van een foto. In theorie kun je kiezen uit het maken van een nieuwe foto of het uploaden van een foto uit je album, maar bij het uploaden krijg je de melding ‘storing’ te zien (waarbij het wel grappig is, dat je niet weet of ze nou het Engelse woord voor ‘opslaan’ of het Nederlandse woord ‘storing’ bedoelen). Vervolgens komt er een foutmelding in beeld, zoals op onderstaande screenshots is te zien. Maar niet getreurd: het is nog een betaversie en alle andere functies werkten wel gewoon.

Lees verder na de advertentie.

Conclusie

Installeren of niet? Als je niet zonder Hyves kunt moet je Hyves Mobile zeker even installeren op je Android-toestel. De applicatie werkt namelijk lekker vlot en zet alle veelgebruikte functies op een rijtje. Je kan dan ook meteen een herkenbaar Hyves-icoontje op je homescreen zetten. Mensen die eigenlijk maar zelden Hyves gebruiken kunnen beter gewoon de mobiele website bookmarken, dat scheelt weer wat opslagruimte. Het is wel te hopen dat Hyves nog meer uit Android gaat halen, zoals een homescreen-widget waarmee je meteen de nieuwste krabbels en uitnodigingen kunt zien.

Downloaden kan vanaf je Android-toestel via deze link: Hyves voor Android

Categorie: Communicatie
Thema: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's