Preview: NU.nl voor Android gelanceerd

Redactie
23 maart 2009, 14:20
2 min leestijd
Preview: NU.nl voor Android gelanceerd
nu-voor-android

Het is zover: de applicatie NU.nl voor Android is vanaf vanmiddag te downloaden uit Android Market. Met NU.nl kun je al het actuele nieuws op je toestel lezen, net zoals bij NU.nl op de iPhone mogelijk is. Het terugvinden en downloaden van de applicatie in de Android Market kan nog wel wat problemen geven, maar daar wordt achter de schermen aan gewerkt. Met de QR-code en met de link hieronder zul je de applicatie meteen kunnen installeren.

Als je de applicatie opent, zie je op het startscherm vier vakken: weer, files, beurskoersen en voetbaluitslagen. Daaronder zie je van elke nieuwsrubriek steeds de vijf meest recente artikelen. De rubrieken Algemeen, Economie, Sport, Internet en Achterklap. Via de menuknop krijg je toegang tot de andere opties. Zo kun je de rubrieken Algemeen, Economie, Sport en TV Gids nader bekijken of via de optie Meer doorgaan naar specialistische rubrieken zoals Opmerkelijk, Wetenschap en Lifestyle.

Lees verder na de advertentie.

Via de knop Wijzig kun je kiezen welke rubrieken je vier voorkeurscategorieën zijn. NU.nl voor Android ondersteunt ook de Shake2Update-functie, waarmee je nieuwtjes kunt laden door je toestel te schudden. Ook kun je in de instellingen aangeven of je wel of geen foto’s wilt zien. Handig als je op een trage internetverbinding zit! Interessante artikelen kun je doorsturen naar vrienden of naar jezelf. Je kunt in de instellingen van de applicatie aangeven naar welk e-mailadres je bij voorkeur wilt sturen, zodat je dat niet steeds opnieuw hoeft in te vullen. De applicatie is gemaakt door Peperzaken, de ontwikkelaars die eerder al de ‘Nu.nl voor iPhone’ applicatie hebben gemaakt.


(of download via deze link: NU.nl voor Android)

Vanaf vandaag is trouwens ook NUkaart beschikbaar in Android Market, maar die is gemaakt door een andere ontwikkelaar.

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's