Preview van nieuwe Android-game Angry Birds

Redactie
3 juli 2010, 21:51
2 min leestijd
Preview van nieuwe Android-game Angry Birds
angry birds

Angry Birds heeft op de iPhone al behoorlijk wat mensen gek gemaakt. Deze game groeide uit tot een ongekende hype en staat al maandenlang in de top 10 van bestverkochte apps. Voor €0,79 koop je een game met meer dan honderd levels, waarbij je telkens weer behoorlijk moet puzzelen hoe je de vernietigende acties het best uitvoert. Deze zomer komt Angry Birds ook beschikbaar op Android en de maker heeft alvast een preview gegeven.

Bij Angry Birds gaat het erom via een katapult vogels te schieten, waarbij je boosaardige groene varkens moet vernietigen. Die verschuilen zich in allerlei bouwwerken, zoals je hiernaast ziet.

Lees verder na de advertentie.

Het doel van Angry Birds is om met zo weinig mogelijk vogels alle aanwezige varkens kapot te maken. Heb je de game volledig uitgespeeld, dan kun je alle levels nogmaals spelen om te zorgen dat je voor elk level het maximale aantal van drie sterren haalt. Elk level is weer anders en vereist een andere tactiek. De vogels hebben elk een ander specialisme: de ene kan door glas heen breken, de andere is weer geschikter om door hout te breken of verandert in een bommetje, waarmee je een groter gedeelte van het bouwwerk kunt verwoesten.

angry birds 2

Het is dus elke keer weer opnieuw puzzelen hoe je een level het best kunt aanpakken. Door in te zoomen kun je beter zien hoe je moet richten. In de eerste versie voor Android zitten 5 thema’s met 21 levels per thema, in totaal dus meer dan 100 levels. Er zitten 6 verschillende vogels in en in de latere versies van de game zitten ook gouden eieren die je moet ontdekken (al is het onbekend of dat in de Android-versie ook meteen het geval is). Nog deze zomer komt de game beschikbaar.

Wie zich aan de hand van bovenstaande omschrijving nog niets kan voorstellen kan het beste onderstaand preview-filmpje bekijken.

Categorie: Games
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's