Prijsvergelijk: prijzen vergelijken op je Android-telefoon

Redactie
9 december 2010, 14:37
1 min leestijd
Prijsvergelijk: prijzen vergelijken op je Android-telefoon
prijsvergelijk-1

Sta je in de winkel en wil je weten of een product goedkoper is in een webshop? De nieuwe applicatie Prijsvergelijk zorgt ervoor dat je nooit teveel betaalt. Start de applicatie op en scan vervolgens de barcode van een product. Indien er geen barcode aanwezig is, kun je een product ook zoeken door de producttitel in de zoekbalk te typen.

De applicatie werkt razendsnel. Ik heb diverse barcodes geprobeerd. Soms slaagt Prijsvergelijk er niet in om de prijzen van een product te vergelijken, maar meestal zijn er wel resultaten te vinden. Vooral in het geval van elektronicaproducten – zoals Android-telefoons – vindt Prijsvergelijk de laagste prijs.

Toch is niet alles koek en ei. Een nadeel is dat de applicatie WVGA-beeldschermen niet goed ondersteunt. Op telefoons met een resolutie van 800 bij 480 pixels worden de knoppen uit elkaar getrokken, waardoor deze elementen scherpte verliezen. Hopelijk zorgt Prijsvergelijk er in de toekomst voor dat de applicatie er nog strakker uitziet op telefoons met een hogere beeldresolutie.

Lees verder na de advertentie.

Daarnaast worden gebruikers na het scannen van een barcode doorgestuurd naar de mobiele site. Ik had liever gezien dat gebruikers in de applicatie bleven, zodat een product nog sneller in beeld verschijnt. Zo scande ik zojuist een product, maar kon ik vervolgens geen prijzen vergelijken, omdat alle vensters van de Android-browser bezet waren. Daarnaast is er minder data om een product in een applicatie te laden dan in een browser (bepaalde elementen staan immers al op je telefoon, zoals het logo van Prijsvergelijk en de menu’s).

prijsvergelijk-4

Prijsvergelijk is gratis te downloaden in de Android Market. Scan de QR-code aan de rechterkant om de applicatie te downloaden. Wanneer je in de Android-browser surft, dan kun je op de QR-code klikken om de app direct aan te schaffen.

Hieronder enkele screenshots van de nieuwe applicatie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu