Stuur privé-berichten, foto’s en video’s met Instagram Direct

Instagram DirectTijdens een persbijeenkomst in New York heeft Instagram vandaag Instagram Direct onthuld, een nieuwe feature in de app die je privé-berichten, foto’s en video’s laat versturen.

De Instagram update lijkt vooralsnog niet beschikbaar in Google Play, maar zal dat waarschijnlijk op korte termijn wel worden.

Instagram Direct in beeld

Screenshot_2013-12-12-20-22-48Dankzij Instagram Direct kunnen gebruikers zelf bepalen met welke (groepen) mensen ze hun berichten delen, iets dat voorheen niet mogelijk was, maar waar veel gebruikers wel behoefte aan hadden. “Soms wil je in staat zijn om iets niet met iedereen te delen, maar alleen met een specifieke groep”, aldus Instagrams directeur Kevin Systrom.

Nadat je klaar bent met een foto bewerken in Instagram Direct kun je deze naar 1 tot 15 personen versturen. Elke conversatie moet starten met een foto, dus het is niet direct mogelijk om chatberichten te versturen. Meldingen zoals likes verschijnen real-time, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe berichten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Volgens Instagrams directeur Kevin Systrom maken momenteel 75 van de 150 miljoen gebruikers dagelijks gebruik van de app. Tijdens Thanksgiving, afgelopen november, was er een piek te zien in het gebruik van Instagram.

Download: Instagram (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.