Officiële Project Fi-app geeft inkijkje in nieuwe telecomdienst Google

Redactie
30 april 2015, 21:22
2 min leestijd
Officiële Project Fi-app geeft inkijkje in nieuwe telecomdienst Google

De officiële Android-app van Project Fi, de nieuwe telecomdienst van Google, is nu beschikbaar in Google Play. De app geeft een interessant kijkje in de nieuwe dienst van Google als mobiele provider.

Lees verder na de advertentie.

De telecomdienst Fi gaat de huidige netwerken in de Verenigde Staten gebruiken, waarmee Project Fi een soort virtuele  provider wordt – net als Robin Mobile of Bliep in Nederland. Deze aanbieders maken gebruik van netwerken van grotere namen als KPN en T-Mobile, maar hanteren hun eigen abonnementsopties. Google heeft eenzelfde plan voor ogen, alleen wordt de abonnementsconstructie gebaseerd op een betaal-alleen-voor-wat-je-gebruikt-dienst.

Fi kost 20 dollar per maand. Hier krijg je de basisdienst voor, met onbeperkt bellen, sms`en, tetheren en internationale dekking.  Voor elke GB die je verbruikt, betaal je 10 dollar. Als je de basisdienst met 3GB data neemt, betaal je dus 50 dollar. Mocht je data niet verbruiken, krijg je jouw geld terug. Daarnaast kosten GB`s in het buitenland niet meer dan in de Verenigde Staten, waarmee roaming verleden tijd is.

Zo ziet de  Project Fi app eruit

De Project Fi app toont je actuele verbruik, waarbij je precies weet hoeveel je hebt verbruikt en hoeveel je nog over hebt. Handig is het dagelijkse overzicht, waarbij je weet hoeveel jouw toestel en hoeveel andere apparaten via tethering hebben verbruikt.

De kosten worden dynamisch geüpdatet op basis van jouw verbruik en mocht je voor data hebben betaald dat jet niet helemaal op hebt gekregen, staat dat er ook bij.

Fi in beeld

Download de Project Fi app

De Project Fi app is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten voor de Nexus 6. Je kunt ‘m dus nog niet in Nederland downloaden, omdat Project Fi hier nog niet beschikbaar is. Wanneer dat wel het geval is, is nog niet bekend.

Download Project Fi in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu