De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Prune: prachtige en rustgevende puzzelgame nu ook voor Android

Wouter Nijsen
23 oktober 2015, 17:30
2 min leestijd
Prune: prachtige en rustgevende puzzelgame nu ook voor Android

Prune is een minimalistische en rustgevende Android-game waarin je voor een digital bonsaiboompje moet zorgen. Dit klinkt misschien wat suf, maar eigenlijk mag je deze game niet missen.

Lees verder na de advertentie.

Kom helemaal tot rust met Prune

Prune verscheen enkele maanden geleden al voor iOS, maar een Android-versie bleef destijds uit. De game is gemaakt door de Amerikaan Joel McDonald en heeft meerdere prijzen gewonnen. Dat is niet zo gek, want Prune steekt met kop en schouders boven alle andere Android-games uit. Dit komt door de combinatie van prachtige graphics, een rustgevende soundtrack en opvallend leuke gameplay.

In Prune is het de bedoeling om een digitaal bonsaiboompje te zorgen. Nu klinkt dit natuurlijk helemaal niet zo spannend, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Het doel is om een zaadje door middel van  zonlicht tot een boompje te laten groeien. De boom kan echter de verkeerde kant op groeien en dit kun je verhelpen door `m te snoeien. Dat doe je door simpelweg met je vinger over het scherm te vegen.

Het is zaak om goed op te letten, want je hebt te maken met een vijandige spelwereld. Zo verschijnen er rode cirkels die de boom beschadigen. De boom moet om deze cirkels heen groeien en dit is precies waar de uitdaging van de game in zit. Doe je het goed, dan groeien er bloemen aan de boom. Groeien er genoeg, dan ga je verder naar het volgende level. Met elk level dat je voltooit, worden ook de puzzels steeds lastiger.

Prune voor Android downloaden

Prune staat voor 4,25 euro in Google Play en is daarmee een relatief dure game. Toch is het spel dit bedrag wat ons betreft dubbel en dwars waard. Overigens vind je in Prune geen in-app aankopen. De game is via onderstaande link te downloaden, weegt 47MB en werkt met Android 2.3.3 of hoger.

Download Prune in Google Play (4,25 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu