PSP-games op je smartphone spelen? Dat kan met deze Android-app

Gijs Ettes
2 februari 2015, 14:11
1 min leestijd
PSP-games op je smartphone spelen? Dat kan met deze Android-app

De populaire PSP-emulator PPSSPP is uit de bètafase. Versie 1.0 van de app is nu gratis te downloaden in Google Play en laat je de beste PSP-games op je Android-toestel spelen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over PPSSPP

PPSSPP is er voor diverse platforms, waaronder Android, pc en Mac. Daarnaast zijn er (onofficiële) versies voor iOS, Linux, BlackBerry en Maemo te downloaden via de website van PPSSPP. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze laten je toffe PSP-games als Persona 3 Portable, Burnout Legends en Soul Calibur spelen. Voorwaarde is wel dat je de games bezit in de formaten .ISO of .CSO.

Wil je PSP-games op je Android-toestel draaien, dan heb je een toestel met tenminste Android 2.3 nodig. Na installatie van PPSSPP kun je direct beginnen met het spelen van games die je hebt geplaatst op een geheugenkaartje in de map /PSP/GAME. Hoe vloeiend de spellen draaien, is afhankelijk van de hardware van je Android-toestel.

De laatste versie van PPSSPP brengt diverse bugfixes met zich mee. Ook zijn er problemen opgelost die ervoor zorgden dat verschillende games vastliepen. In versie 1.0 kun je verder de touchknoppen aanpassen, zodat je ook met je smartphone spellen fatsoenlijk kunt besturen.

PPSSPP is er als gratis download met advertenties. Heb je geen zin in reclames, dan kun je de betaalde versie van de PSP-emulator overwegen. Deze kost 4,99 euro.

Download PPSSPP in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu