De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze Google Cardboard-app leert je in het openbaar te spreken

Wouter Nijsen
7 februari 2016, 13:52
2 min leestijd
Deze Google Cardboard-app leert je in het openbaar te spreken

Heb je moeite om voor (grote) groepen te spreken, dan kan Public Speaking for Cardboard uitkomst bieden. Deze app laat je in virtual reality voor een publiek presenteren.

Lees verder na de advertentie.

Public Speaking for Cardboard

Veel mensen vinden het lastig of eng om in het openbaar te spreken. Dat is vervelend, zeker wanneer je regelmatig voor je werk  een presentatie moet geven of vaak voor een groep mensen staat. Public Speaking for Cardboard wil je hiermee helpen. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt deze app met de Google Cardboard en krijg in je virtual reality een publiek te zien. Zo kun je alvast oefenen en wennen aan de spanning die dit met zich meebrengt.

Public Speaking for Cardboard

Je gebruikt de app door je smartphone in een Google Cardboard te plaatsen. Vervolgens zie je een lege presentatieruimte, waar je in 360 graden om je heen kunt kijken en een locatie selecteert. Public Speaking for Cardboard bevat momenteel twee locaties: een vergaderruimte met een aantal mensen en een auditorium met een veel groter publiek. Geinig is dat de aanwezige mensen zich elk op een andere manier gedragen. Zo zit een vrouw constant met haar  iPad te spelen en leiden sommige mensen elkaar af. Aan jou de taak om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Wat de app nog realistischer maakt, is dat je de slides van je presentatie kunt inladen. Daarvoor dien je je PowerPoint-presentatie wel als afbeelding op te slaan en op je Android te zetten. In dit filmpje wordt precies uitgelegd hoe het werkt. Verder beloven de ontwikkelaars dat in de toekomst meer omgevingen worden toegevoegd aan de app  en je straks in realtime tips krijgt. Ook wordt het mogelijk  om je stem op te nemen, zodat je je presentatie kunt terugluisteren.

Download de app

Wil je Public Speaking for Cardboard eens proberen, download de app dan via onderstaande link. De applicatie is gratis in gebruik, weegt 81MB en vereist Android 4.1 of hoger.

Download Public Speaking for Cardboard in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu