De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Publieke radiostations krijgen Android-applicaties

Redactie
25 november 2010, 14:33
2 min leestijd
Publieke radiostations krijgen Android-applicaties
3FM-2

Luister je graag naar pop en rock op 3FM? Smacht je naar de soul en jazz van Radio 6? Of geniet je van Langs de Lijn op Radio 1? Vanaf vandaag zijn alle publieke radio-omroepen als losse Android-applicaties te downloaden.

3FM-1

Met de applicaties kun je live luisteren naar jouw favoriete radiozender. Ook is het mogelijk om te kijken welke programma’s er vandaag en morgen te beluisteren zijn. Met één druk op de knop stuur je een mailtje naar de studio, bijvoorbeeld om een plaat aan te vragen.

Moet je alle zes de applicaties downloaden? Nee, want je kunt vanuit één applicatie alle zes de radiozenders beluisteren. Het is alleen zo dat als je de 3FM-applicatie opent, dan ga je direct naar 3FM. het is dus wel verstandig om de applicatie te downloaden van de radiozender die je het vaakst beluistert.

Lees verder na de advertentie.

Overigens zijn er nog wel wat bugs. Zo lukte het mij vaak niet om op de Zenders-knop – waarmee je naar de selectielijst gaat met alle publieke radiozenders – te drukken. Ook werkt de afspeelknop niet altijd even goed. Kortom, de Publieke Omroep doet er goed aan om de apps verder te verbeteren.

Alternatief

Overigens is het al een tijdje mogelijk om naar radiozenders te luisteren op je Android-toestel. De applicatie Radio.nl verscheen in april in de Android Market. Met deze app kun je naar 280 verschillende Nederlandse radiozenders luisteren, waaronder de zes publieke radiostations. Bij enkele radiostations kun je ook liedinformatie zien, zodat je direct weet naar welk nummer je luistert.

QR-codes

Hier komt de volledige lijst met QR-codes. Scan de QR-code van jouw favoriete radiostation, haal de applicatie binnen en start direct met luisteren.

Radio 1

Radio 2

Radio 3

Radio 4

Radio 5

Radio 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu