Pukkelpop lanceert Android-applicatie

Redactie
16 augustus 2010, 21:08
2 min leestijd
Pukkelpop lanceert Android-applicatie
pukkelpop android

Het Belgische muziekfestival Pukkelpop heeft een eigen Android-applicatie gelanceerd, die een paar dagen geleden al werd aangekondigd. De applicatie is gemaakt door ontwikkelaar Appstrakt, die eerder applicaties voor Rock Werchter, Graspop Metal Meeting en dergelijke maakte. De Pukkelpop-applicatie is gesponsord door Proximus en is beschikbaar als mobiele gids voor meerdere toestellen en platformen. Maar als Android-gebruiker heb je wel een extra functie erbij: je kunt namelijk notificaties ontvangen wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. Pukkelpop vindt dit jaar plaats op 19, 20 en 21 augustus 2010.

De applicatie biedt integratie met Facebook en Twitter, er zijn verschillende manieren om de bands te bekijken en er is uitgebreide informatie over de artiesten. Natuurlijk kun je ook een gedetailleerde en interactieve kaart van het festivalterrein bekijken. Zodra je de applicatie opent wordt de nieuwste informatie opgehaald, zodat je altijd beschikt over het actuele programma. De gegevens zijn daarna offline te bekijken.

Lees verder na de advertentie.

pukkelpop android

Er zijn 4 manieren om updates te krijgen over Pukkelpop 2010:

  • Facebook: de Facebook fanpage-stream van Pukkelpop. Hier ontvang je dezelfde content als op Facebook. Je kunt je aanmelden met je Facebook-ID en een post `liken` of commentaar toevoegen.
  • Twitter: Je kunt ook de #pukkelpop tweets bekijken als je wilt lezen wat anderen over het festival te vertellen hebben. Meld je aan met je Twitter-ID en tweet zelf een interessant weetje over Pukkelpop.
  • Nieuwsfeed: Hier vind je dezelfde content als op de website van Pukkelpop.
  • Notificaties: Een waarschuwing wanneer er belangrijk nieuws is (alleen Android en iPhone).

Per dag bevat de app een tijdlijn voor de verschillende podia. Door op een artiest of band te klikken krijg je een profielpagina te zien. Je kunt de artiest meteen aan je favorieten toevoegen door op het hartje te klikken. De app toont automatisch het programma van de dag. Je kunt per podium, aan de hand van artiestennaam of aan de hand van favorieten zien welke bands je op een bepaald moment moet zien. Op de tijdsbalk zie je hoe lang een band al aan het spelen is (en of het nog zin heeft er naartoe te gaan).

pukkelpop

De interactieve kaart toont een overzicht van het festivalterrein, met aanvullende informatie over podia, catering, drankstants en dergelijke. Ook bevat de applicatie informatie over partners (oftewel sponsors) zoals Proximus, Skynet, Carrefour en Coca-Cola. Door de sponsoring van Proximus heeft de applicatie een wat overdreven lange naam gekregen. Officieel moeten we zeggen: ‘The Pukkelpop application powered by Proximus’.

Wie geen Android-toestel heeft kan een passende alternatieve applicatie voor Symbian, Blackberry of Windows Mobile of iPhone downloaden via www.pukkelpop.be, of via het Belgacom Skynet portaal www.generation.be. Mobiele gebruikers kunnen downloaden via het vernieuwde mobiele portaal van Skynet m.skynet.be. Maar Android-gebruikers gaan natuurlijk gewoon naar de Market.

Downloaden via Android-browser: Pukkelpop (gratis)

Categorie: Muziek en audio
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's