Zo kom je erachter hoeveel apps en games je hebt gekocht, en hoeveel ze kosten
Michel van 't Klaphek

Purchased Apps

Gratis

Onze score

7,5

Wil jij weten hoeveel geld je hebt uitgegeven aan apps en games uit de Play Store? Met de app ‘Purchased Apps’ is dit mogelijk.

Purchased Apps: zoveel heb je uitgegeven

Google lanceerde de Play Store in 2008. Als je er vanaf het eerste uur bij bent geweest, heb je vast de nodige apps en games aangeschaft. Met de app Purchased Apps zie je gemakkelijk hoeveel je in totaal besteed hebt. Daarnaast kun je games van weleer, of applicaties die je alweer vergeten bent, gemakkelijk opnieuw installeren.

Op het thuisscherm staat op volgorde van datum welke app of game je wanneer hebt gedownload. Met de filterknop rechtsboven (de drie streepjes) kun je ook sorteren op naam of prijs. Daarnaast is het mogelijk om alleen apps te zien die je op dit moment niet op je telefoon geïnstalleerd hebt.

Het is zelfs mogelijk om te filteren op in-app aankopen. Je krijgt zo alleen apps te zien waarbij je moet betalen om bepaalde functies te ontgrendelen, of bijvoorbeeld de advertenties te verwijderen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook: Google werkt aan Play Store-abonnement voor games en andere apps

Filteren

In het menu aan de linkerkant staat hoeveel aankopen je hebt gedaan, en wat de totale schade voor je portemonnee is. Dit bedrag wordt verder opgebroken aan de hand van verschillende categorieën, zodat je direct duidelijk hebt aan wat voor apps of games je geld uitgeeft. De applicatie houdt in dit overzicht rekening met eventuele kortingsacties.

Via de Play Store is het al langer mogelijk om je bestelgeschiedenis te bekijken, maar dit werkt een tikkeltje onhandig. De apps staan namelijk op datum geordend, waardoor het al snel onoverzichtelijk wordt, helemaal als je al meerdere jaren Android-apps downloadt. Bovendien kun je niet rangschikken op aankoopbedrag. Zelf vergelijken? Open de Play Store op je smartphone, tik op ‘Account’ in het menu linksboven en selecteer ‘Bestelgeschiedenis’.

→ Download Purchased Apps in de Play Store (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.