Pure Calendar Widget: eindelijk een echte agenda-widget voor Android

Wouter Nijsen
12 augustus 2009, 15:14
2 min leestijd
Pure Calendar Widget: eindelijk een echte agenda-widget voor Android
calendar1

Voor veel Android-gebruikers is de het ontbreken van een fatsoenlijke agenda-widget binnen Android een groot gemis. Het is immers best handig om in één blik op je homescreen weer op de hoogte te zijn van de komende afspraken. Nu zijn er al een paar van deze widgets beschikbaar, maar die zijn toch behoorlijk summier. Een echte agenda-widget zou immers hetzelfde overzicht moeten kunnen tonen als de standaard Android-agenda. Ontwikkelaar Francois Deslandes voelde hetzelfde gemis, maar had ook dé oplossing: als Android-ontwikkelaar heeft hij gewoon zelf de gewenste widget gemaakt.

De door hem ontwikkelde Pure Calendar Widget is precies die widget geworden die gebruikers wilden hebben. Dit kwam mede doordat diezelfde gebruikers behoorlijk inspraak hadden (en nog steeds hebben) in het ontwikkelingstraject. Via XDA-developers kunnen ze namelijk hun op- en aanmerkingen kenbaar maken, waarna Francois ze vertaalt naar een update. Hierdoor zijn we ondertussen aangekomen bij versie 1.1 van Pure Calendar Widget, een behoorlijk volwassen versie.

Lees verder na de advertentie.

calendar2

Pure Calendar Widget kent vier verschillende formaten: 4×1, 4×2, 4×3 en 4×4. hierbij staat het eerste getal voor de ruimte die de widget in horizontale ruimte inneemt en het tweede getal voor de verticale ruimte. De 4×4 instelling zal dus je gehele homescreen in beslag nemen. De instellingsmogelijkheden zijn behoorlijk groot. Zo kun je het update-interval van de widget instellen, het formaat van de datum- en tijdweergave en de tekstkleur. Daarnaast kun je aangeven welke Google Calendars moeten worden weergegeven.

Voor de verschillende afspraken  is in te stellen  welke gegevens moeten worden getoond, zoals de locatie, eindtijd en weeknummers. Pure Calendar Widget is prettig leesbaar en eenvoudig naar je eigen smaak in te stellen. Ook goed te weten is dat deze widget je Android-telefoon niet zwaar belast. Van enige vertraging of sneller leegraken van de accu is dan ook in het geheel geen sprake.

calendar6

Conclusie:
Pure Calendar Wigdet mag gerust aan het rijtje must-have applicaties voor Android toegevoegd worden. Het is eigenlijk best vreemd dat Android niet standaard over een soortgelijke widget beschikt, die met name voor het zakelijke gebruik bijna onmisbaar is. Door de actieve community op XDA-developers zal deze widget ook volop doorontwikkeld worden, waardoor eventuele bugs snel opgelost worden.

Pure Calendar Widget is voor €0,99 te koop in de Android Market.

Meer informatie is te vinden op XDA-developers of het blog van de ontwikkelaar

* De screenshots zijn geleend van de ontwikkelaar, aangezien de layout van de door mij geteste versie niet representatief is.

Tipgever: Carel

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's