De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Pushbullet krijgt belangrijke Android 6.0-update

Redactie
4 november 2015, 14:31
1 min leestijd
Pushbullet krijgt belangrijke Android 6.0-update

De populaire app Pushbullet heeft een belangrijke update gekregen. De app is  geschikt gemaakt voor Android Marshmallow, waardoor het onder meer werkt met het app machtigingen-model en geschikt is voor Direct Share.

Lees verder na de advertentie.

Pushbullet is een handige en populaire app, waarmee je heel gemakkelijk je pc, smartphone en tablet met elkaar synchroniseert. Zo kun je pushberichten verzenden en notificaties van je Android op je computer bekijken. Je kunt niet alleen meldingen delen, maar ook lijstjes, afbeeldingen en aantekeningen. Er is nu een update voor de app uitgebracht die inspringt op de nieuwe mogelijkheden van Android 6.0 Marshmallow.

What does Pushbullet do?

Afzonderlijke permissies

Android 6.0 brengt onder meer een nieuw model voor app-permissies met zich mee.  Bij het downloaden van een app zie je om welke permissies deze vraagt, maar je moet ze allemaal goedkeuren om überhaupt gebruik van de app te kunnen maken.  Vanaf Android 6.0 is het mogelijk om in te stellen welke machtigingen een app wel of niet krijgt en je hoeft bovendien pas toestemming te geven als een app ze nodig heeft.

Dit is een verbetering waar ook Pushbullet op inspringt. De app vraagt  in Marshmallow alleen nog om een machtiging wanneer je functies als sms-synchronisatie of notificatiespiegeling nodig hebt. Gebruik je het niet, dan weiger je de permissie-aanvraag van de app. In totaal zijn er vier soorten permissie-groepen in Pushbullet: sms, contacten, telefoon en geheugen.

Daarnaast maakt het nieuwe Direct Share het voor ontwikkelaars mogelijk om deelmogelijkheden toe te voegen aan het deelmenu van Android.  Zo wordt voor de optie  Pushbullet de  laatst gebruikte toestellen zichtbaar in het menu. Hierdoor wordt  het nog gemakkelijker om pushberichten te versturen naar andere apparaten.

Download Pushbullet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu