Q-Park Parkeerfaciliteiten in de Android Market

Redactie
12 april 2010, 15:26
2 min leestijd
Q-Park Parkeerfaciliteiten in de Android Market
q-park
q-park

Q-Park heeft vandaag een Android-applicatie uitgebracht waarmee je de weg kunt vinden naar de dichtstbijzijnde parkeergarage. Q-Park noemt het liever eufemistisch ‘parkeerfaciliteit’, want het kan natuurlijk een een gewone parkeerplaats zijn. De app is ontwikkeld met behulp van Steape en wijst je op basis van je GPS-locatie de weg. De eerste versie van de applicatie is statisch en toont nog niet realtime het aantal beschikbare parkeerplekken. In de tweede release wordt dat wel mogelijk. Q-Park Parkeerfaciliteiten is beschikbaar voor Android, iPhone, Symbian, Windows Mobile en BlackBerry. Je hebt geen navigatiesoftware nodig om de route naar de parkeergarage te plannen.

Q-Park heeft alle parkeerfaciliteiten laten opnemen in het kaartmateriaal van Navteq en TeleAtlas, twee bedrijven die het merendeel van de kaarten op navigatiesystemen leveren. Die informatie gaat Q-Park binnenkort aanvullen met extra gegevens, zoals coördinaten, adres, betaalmogelijkheden en openingstijden. Daarnaast komen er via de website Points Of Interest (POI’s) beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Al deze vernieuwingen maken deel uit van een project met de naam ‘Beschikbaarheid & Bereikbaarheid’, dat Q-Park aan het uitvoeren is. Ze willen daarmee de communicatie rond beschikbaarheid van parkeerplekken zoveel mogelijk verbeteren. Digitaal is de informatie al beschikbaar: denk maar aan de borden die je in het centrum van grote steden ziet, waarop het aantal vrije parkeerplekken is aangegeven. Dit gebeurt via PRIS, het Parkeer en Route Informatie Systeem.

Als mensen beter geïnformeerd zijn hoeven ze minder rond te rijden, op zoek naar een parkeerplek. Daardoor neemt ook de CO2-uitstoot in de grote steden af en komen er minder ongelukken voor. Twintig procent van alle ongelukken in stadscentra blijkt namelijk te worden veroorzaakt door automobilisten die aan het in- of uitparkeren zijn of zoekend naar een parkeerplek rondjes rijden (en daarbij een overstekende voetganger over het hoofd zien). Q-Park heeft 230 parkeerfaciliteiten in Nederland, waaronder 81 P+R terreinen, met in totaal meer dan 830.000 parkeerplaatsen.

Via: persbericht per e-mail
Meer info: Q-Park website

Downloaden kan in de Android Market of via onderstaande QR-code:

Categorie: Reizen
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's