Quake 3 nu op je Android-telefoon te spelen

Wouter Nijsen
24 februari 2010, 20:00
1 min leestijd
Quake 3 nu op je Android-telefoon te spelen
kwaak3 Quake3 voor Android

Heb je vroeger ook menig uurtje met de klassieker Quake doorgebracht? Je zou het nu nog eens dunnetjes over kunnen doen op je Android-telefoon. Ontwikkelaar Thunderbird2k heeft namelijk de shooter Quake3 geschikt gemaakt voor Android. Als basis voor de Android-versie is de eerdere port voor de Nokia N900 gebruikt. De performance is helaas nog niet helemaal top. Daar waar het origineel meer dan 30 fps haalde komt de Android-versie niet verder dan maximaal 25 fps. Om dit maximum te behalen zul je wel zonder geluid moeten gamen.

Met ingeschakeld geluid is maximaal 20fps te halen. In beginsel is Kwaak3, zoals de port officieel heet, te spelen op elk Android toestel met een hardware-toetsenbord en minimaal Android 1.6. Op de T-Mobile G1 loopt Quake3 echter niet bijster snel en kan het spontaan crashen door het beperkte geheugen. Een toestel als de Motorola Milestone is dan ook zeker aan te raden.

Lees verder na de advertentie.

Om geen juridische problemen met de ontwikkelaar van Quake, ID-software, te krijgen is de huidige port niet helemaal compleet. Om Kwaak3 te kunnen spelen heb je namelijk een aantal bestanden nodig die op de originele game-cd te vinden zijn. Heb je de benodigde hardware, Android-versie en ben je een hardcore Quake-fan? Surf dan naar de projectpagina van Kwaak3 alwaar je ook de installatie-instructies kunt vinden.

Via: Kwaak3 projectpagina

Categorie: Games
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's