De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Deze app houdt bij hoe verslaafd je aan je smartphone bent

Gijs Ettes
21 januari 2015, 9:06
2 min leestijd
Deze app houdt bij hoe verslaafd je aan je smartphone bent

Veel gebruikers hebben hun smartphone de hele dag in hun broekzak of in ieder geval dicht in de buurt. Met QualityTime krijg je inzicht in hoelang je je telefoon gebruikt en hoe verslaafd je er precies aan bent.

Lees verder na de advertentie.

Voorkom overmatig gebruik

qualitytime android

QualityTime houdt de hele dag op de achtergrond bij hoe vaak je je smartphone aanzet en welke apps je het meest gebruikt. Gebruik je de app een aantal dagen, dan krijg je een goede indruk van hoe verslaafd je aan je smartphone bent. Je ziet je  dagelijkse gebruik, maar ook weergeven hoeveel uren je wekelijks in apps als Snapchat, Facebook en Chrome doorbrengt. Door middel van een tijdslijn wordt de hele week inzichtelijk.

Misschien nog wel handiger is de optie om per app meldingen te in te stellen voor  wanneer je een zelfgekozen gebruiksduur (bijvoorbeeld 2 uur per week) overschrijdt. QualityTime grijpt dan niet in, maar toont wel een melding om je hiervan op de hoogte te stellen. Het is vervolgens aan jou om de desbetreffende app af te sluiten, of toch nog even door te spelen.

De app kan data weer geven voor maximaal 6 maanden, waarbij je terug kan gaan in de tijd en kunt inzoomen om het gebruik op een specifieke dag te bestuderen. Ook kun je een pauze inlassen, waarna je voor een zelfgekozen aantal minuten geen toegang meer tot je telefoon hebt.

QualityTime downloaden

QualityTime is een behoorlijk handige en gelikte tool voor wie het idee heeft verslaafd te zijn aan zijn smartphone. De makers omschrijven het gebruik van de app als ‘op digitaal dieet gaan’. Via de link hieronder kun je QualityTime gratis downloaden. De app vereist Android 4.0+ en 2,7MB aan vrije opslagruimte.

Een toekomstige update zal ondersteuning voor de automatiserings-app IFTTT toevoegen. Daarmee zou het ook mogelijk zijn om op andere apparaten meldingen te krijgen voor overmatig gebruik.

Download QualityTime in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu