De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Neem een voorproefje op Android N met QuickReply

Jarno Stinissen
9 mei 2016, 16:29
2 min leestijd
Neem een voorproefje op Android N met QuickReply

Eén van de belangrijkste nieuwe features van Android N  is de optie  om snel te reageren op inkomende berichtjes.    Met quickReply kun  je  in alvast gebruikmaken  van deze nieuwe functie op Android Lollipop en Marshmallow.

Lees verder na de advertentie.

Dit kun je met QuickReply

Populaire apps als Hangouts  en  WhatsApp  zijn  al in het bezit van een soortgelijke feature. QuickReply werkt in principe hetzelfde, alleen zorgt deze app ervoor dat alle communicatie-apps over een dergelijke  quick reply-functie beschikken. Om de app te laten werken, dien je deze eerst toegang te geven in je notificatiescherm.

Wanneer je een bericht binnen krijgt, vangt de applicatie  deze automatisch op en voegt hier haar eigen knoppen ‘Reply’ en ‘Direct’ aan toe. Druk je op ‘Reply’, dan toont de app dezelfde melding met een tekstbalk waarin je kunt reageren. Tik je op ‘Direct’, dan toont de app een pop-up-scherm met standaard antwoorden zoals ‘yes’, ‘no’ en ‘ok’. De ‘Direct’-functie is (nog) niet heel  handig voor gebruikers in de Benelux, aangezien de app volledig Engelstalig  is.

De app werkt over  het algemeen prima. Mocht je echter in het bezit zijn van een Huawei-toestel, dan kun je tegen wat problemen oplopen. Door de EMUI-schil, die zwaar afwijkt van stock-Android, komen niet alle berichten door via quickReply. Bij de Huawei P9 komt er bijvoorbeeld niet altijd een  sms-melding binnen via de app. De app bevindt zich echter nog in de bètafase, dus het is goed mogelijk dat dit soort problemen in de uiteindelijke versie verholpen zijn.

Overigens is het al mogelijk om Android N te testen, mits je beschikt over een Nexus-toestel. Meld je hiervoor aan bij het bètaprogramma van Google, waarna je de update automatisch ontvangt en kunt installeren.

QuickReply downloaden

De bèta van QuickReply is gratis te downloaden via onderstaande link. Ook is er een betaalde variant beschikbaar voor 2,49 euro met meer interface-opties. De gratis versie vereist 1,9MB aan vrije opslagruimte en werkt op Android 5.0 en hoger. De app is  afkomstig van ontwikkelaar Jawomo, die ook Floatify maakte.

→  Download quickReply in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's