QuizUp enorm populair op Android: groeit binnen één week met 1 miljoen

quizup groeiDe populaire iOS-game QuizUp, die recentelijk ook naar Android kwam, is een enorm groot succes op Googles mobiele besturingssysteem. Binnen één week is het aantal Android-spelers van QuizUp gegroeid naar één miljoen. De QuizUp groei is daarmee vrijwel net zo hoog als de knallende start op iOS die de game maakte. Ook daar groeide het aantal spelers naar één miljoen binnen een week.

Elke dag verwerkt Quizup 100.000 nieuwe Android-registraties van spelers die ook graag tegen vrienden of onbekenden willen quizzen. In totaal heeft de app meer dan 12,5 miljoen spelers, en hebben zij 40 miljoen quizzen gespeeld en gezamenlijk 176 jaar aan de game gespendeerd. Een groot succes voor de kersverse app.

QuizUp groei: het succes van de game

quizup2.jpgIn de game is het mogelijk om vrienden of vreemden uit te dagen voor een quiz, waarbij meer dan 400 categorieën beschikbaar zijn. In totaal biedt de QuizUp Android-game ruim 200.000 vragen. De vragen gaan van tv-shows tot boeken, sport en muziek, en worden in het Engels gesteld. QuizUp kondigde eerder aan dat het vragen ook voor lokaal beschikbaar wil maken, zoals vragen specifiek over Nederland.

De populaire categorieën van de QuizUp Android-app zijn tv-shows, boeken, films, sport, games en muziek, maar ook ‘algemene kennis’, kunst, geschiedenis, educatie, lifestyle, geografie en wetenschap zijn categorieën die kunnen worden gekozen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Met QuizUp kun je vrienden of onbekenden uitdagen voor een quiz, waarvan jij de categorie selecteert. Je kunt vervolgens direct beginnen met de quiz, of wachten tot je medespeler ook live meespeelt. Als je alvast begint, kan jouw tegenstander de quiz op een later moment maken. Elke quiz bestaat uit zeven vragen en duurt ongeveer een kleine minuut.

Download

De QuizUp Android-app is gratis in Google Play te downloaden voor apparaten met Android-versie 4.0.3 en hoger.

Download: QuizUp (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.