Rabo Bankieren voor Android gelanceerd: mobiel saldo checken en geld overmaken

rabobank bankieren
De Rabobank bracht eerder al de applicatie Rabo SMS Betalen naar het Android-platform. Nu is er ook een app waarmee je écht je bankzaken kunt regelen. Als eerste Nederlandse bank brengen ze een mobiele bankapplicatie voor Android uit. Met de app kun je altijd en overal je saldo checken, bij- en afschrijvingen bekijken en zelfs geld overmaken.

Om de applicatie te kunnen gebruiken moet je je aanmelden voor Mobielbankieren. Je krijgt dan een toegangscode die ervoor zorgt dat anderen niet in je financiële zaken kunnen neuzen. Om toegang tot krijgen tot de app moet je je rekeningnummer en de toegangscode invoeren. Overboekingen tussen je eigen rekening en acceptgiro’s kun je meteen vanuit de app doen.

Snel je huur overmaken of je energierekening betalen kan ook vanuit de app, want betalingen aan partijen waarmee je vaker te maken zijn gewoon uit te voeren. Voor betalingen aan onbekenden (derden) heb je de Random Reader nodig. Je loopt dus geen risico als je je toestel kwijtraakt. In de app vind je ook nieuws over de Rabobank en een overzicht van belangrijke telefoonnummers van de bank.

De Rabobank biedt al sinds 2003 mobiel bankieren aan; aanvankelijk via i-mode en later ook op andere manieren, zoals via de mobiele website. Een paar maanden geleden verscheen er een iPhone-applicatie, die erg goed werd ontvangen. Het aantal actieve mobielbankierders onder Rabobank-klanten is in drie maanden verviervoudigd. Zakelijke klanten gebruiken de iPhone-app gemiddeld zeven keer per week. Nu er een Android-applicatie is hoef je als Android-gebruiker niet meer naar de mobiele website te gaan, maar kun je alles via een gebruiksvriendelijker interface doen.

Downloaden via je Android-browser: Rabo Bankieren
Meer info: Rabobank Android-pagina
Via: e-mail Rabobank

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.