De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Rabo Wallet: app voor contactloos betalen met je smartphone

Gijs Ettes
8 september 2014, 16:54
2 min leestijd
Rabo Wallet: app voor contactloos betalen met je smartphone

Rabobank lanceert een Android-app die is te gebruiken om contactloos te betalen met je smartphone. Om de app, die Rabo Wallet heet, te gebruiken moet je echter wel over een Galaxy S4 of Galaxy Note 3  beschikken.

Lees verder na de advertentie.

Rabobank wil naar eigen zeggen de app per toestel op veiligheid testen. Daarnaast moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Met Rabo Wallet kun je middels nfc contactloze betalingen tot 25 euro doen, zonder dat je hiervoor een pincode hoeft in te voeren. Betalingen worden rechtstreeks van de betaalrekening afgeboekt door je telefoon tegen een betaalautomaat te houden.

“Inmiddels maken al 2,5 miljoen klanten van Rabobank gebruik van mobiel bankieren, een snellere groei dan internetbankieren ooit heeft laten zien. Na het succes van mobiel bankieren is mobiel betalen voor ons een logische volgende stap”, aldus Ron Droste, directeur Particulieren en Private Banking bij Rabobank.

“De Rabobank realiseert zich dat niet alle klanten direct gebruik kunnen maken van de Rabo Wallet”, aldus Jeroen Verrijdt van de Rabobank. “Toch brengen we de digitale portemonnee nu op de markt, omdat we ervan overtuigd zijn dat mobiel betalen de toekomst is. We beginnen met deze twee populaire toestellen en breiden de Rabo Wallet zo snel mogelijk uit tot een volwaardige digitale portemonnee voor zoveel mogelijk van onze klanten.”

Meer over Rabo Wallet

Rabo Wallet kan inzicht geven in je uitgaven en je actuele banksaldo en biedt extra diensten zoals het inscannen van klantenkaarten en het ontvangen van aanbiedingen. Op een later moment moet het ook mogelijk worden om kassabonnen en creditcards in te scannen. “Als het aan ons ligt, behoort een dikke portemonnee snel tot het verleden”, voegt Droste toe.

https://www.youtube.com/watch?v=cdi9W-g0H8M

Rabo Wallet downloaden

Rabo Wallet is gratis in Google Play te downloaden voor geselecteerde apparaten met Android-versie 4.3 en hoger.

Download Rabo Wallet in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu